28 Ağustos’ta kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı öncesi Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacak Kültürpark ve çevresinde geniş kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı.
Bu yıl 84’üncü kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’na ev sahipliği yapacak olan Kültürpark’ta hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Konak Belediyesi de fuar ziyaretçilerinin daha temiz ve sağlıklı bir ortamda hareket edebilmeleri adına hummalı bir çalışma başlattı. Günlük rutin çöp toplama ve süpürge işlemlerine ek olarak açılış öncesi ve fuar süresince Kültürpark ve çevresinde kapsamlı temizlik yapılacak. Fuarın yapıldığı Kültürpark ve çevresinde başlatılan temizlik çalışmaları kapsamında belediye ekipleri fuarın çevresindeki kaldırımları tazyikli su ile yıkadı. Duvar diplerinde biriken çöpler vakumlu süpürge ile toplanırken kaldırımlar ve yol kenarları da süpürme aracı ile temizlendi. Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü hummalı çalışmalar neticesinde Kültürpark’ın 9 Eylül, Lozan, Montrö, Cumhuriyet, 26 Ağustos kapıları ile çevresi temizlendi. Fuar alanı ile sınırlı kalmayan ekipler Alsancak semtinde de sabah temizliği yaptı. İşyerleri açılmadan önce temizliğe girişen ekipler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni boydan boya sabunlu suyla yıkadı.
EKİPLER 24 SAAT ÇALIŞIYOR
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından biri olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu tür dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Fuarı ziyarete gelen yerli ve yabancı konukların keyifli ve güzel bir fuar dönemi geçirmelerini istediklerini belirten Başkan Pekdaş, “İzmir Enternasyonal Fuarı kentimizin önemli bir markasıdır. Bu yıl 84’üncüsünü düzenlediğimiz bu büyük organizasyonun ilçemizde yapılıyor olması bizler için büyük bir gururdur. Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde yürütülün bu dev organizasyon öncesi biz de konuklarımızı daha temiz ve sağlıklı bir ortamda ağırlamak için çalışmalarımızı artırdık. Her gün on binlerce misafiri ağırlayacak olan Kültürpark Fuar alanının giriş-çıkışlarında ve alanı çevreleyen yollarda ekiplerimiz temizlik yapıyor. Daha temiz bir çevre için yürüttüğümüz çalışmaları fuar boyunca sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın ve konuklarımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortamda keyifli bir fuar süreci geçirmesini amaçlıyoruz" diye konuştu.