Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de Vali Güngör Azim Tuna'nın ziyaret ettiği, yetiştirme yurdunda kalan çocukların gezdirildiği 'Kuzupark' adlı kapalı çocuk parkı bahçesine kurban edilmek için getirilen koçun kesilmesine, çocuklar tepki gösterdi. Çocuklar kasabın koçu yere yatırmasını korku dolu bakışlarla izleyerek 'kesmeyin' dedi. Vali Tuna'nın isteği üzerine koç kesilmedi.
Çankaya Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından işletilen 0-12 yaş grubu çocuklara yönelik 'Kuzupark' adlı kapalı çocuk parkı tesisi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan çocuklara ücretsiz gezdirildi. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da tesisi eşi Pervin Tuna ile birlikte ziyaret etti, çocukları oyun oynarken izledi.
Kuzupark'ın yatırımcı işletmecilerinden Selahattin Oğuzcan, "Bu konsepti, Türkiye'ye ilk defa bize getirmek nasip oldu. Biz de burada 0-12 yaşına kadar olan çocuklara fiziki aktiviteleriyle oynayabilecekleri bir oyun alanı oluşturmaya çalıştık. Hem müstakil olması açısından, hem de içerideki oyunların çeşitliği açısından oyun parkımız müstesnadır. Burada çocuklar oynarken ailelerine de kafeterya imkanı sunulmakta" dedi.
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da tesisi işletenlerin sosyal sorumluluk gereği yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocuklara oyun imkanı sağladıklarını söyledi.
Bu arada çocuklar, Kuzupark'ın bahçesinde bağlı olan kurbanlık koçun kasap tarafından yere yatırılıp kesilmeye hazır hale getirilmesini korku dolu bakışlarla izleyerek 'Kesmeyin' dedi. Kurbanlık koç Vali Güngör Azim Tuna'nın isteği üzerine kesilmedi. Kuzupark işletmecileri koçu kestikten sonra Çocuk Esirgeme Kurumuna göndermeyi planladıklarını ancak Vali Tuna'nın isteği üzerine kesmekten vazgeçtiklerini söyledi. Bir yetkili koçu daha sonra kesilmeden bu kurama göndereceklerini belirtti.

FOTOĞRAFLI