Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi’nde (BAYGEM) eğitim gören görme engelli Zümrüt Dursun, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sözel bölümde aldığı 464 puanla 490 bin kişi arasından 3 bin 518’inci oldu. Dursun’un, ilk tercihi çok istediği Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Tarih Bölümü oldu.

BAYGEM’de eğitim gören doğuştan görme engelli Zümrüt Dursun, hayatındaki tüm olumsuzluklara rağmen azmetti ve başardı. LYS’de önemli bir başarı elden eden ve ODTÜ’lü olmak isteyen Dursun, bu hayaline kavuştu. Görme engelli Dursun, ODTÜ Tarih Bölümünde eğitim hayatına devam edecek.

"İyi bir dereceyle mezun olmak istiyorum"

Üniversite sınavına çok iyi çalıştığını ancak böyle bir sonuç beklemediğini anlatan Dursun, “Hiç beklemiyordum ama oldu çok şükür. Her zaman iyisini istemiştim. Çok mutluyum. Sonunu getirmek önemli. İnşallah iyi bir dereceyle de mezun olmak istiyorum. Çalışmalarıma aynı şekilde devam edeceğim” diye konuştu.

"Ben hazırım"

Üniversitenin hayatındaki en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Dursun, sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite benim için yeni bir yol. Tabii ki inişli çıkışlı günlerim olacak ama ben hazırım. Acısına da tatlısına da hüznüne sevincine de hazırım. Yapabileceğime inanıyorum. Tercihleri yaptığımda bu sonucu bekliyordum. Puanım ve sıralamam yetiyordu. Benden çok ailem sevindi aslında. Ben de şaşırdım. Yine de ne olur ne olmaz ikinci tercihim çıkar mı diye düşündüm. Sonuç gelince bunun mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Üzerimde emeği geçen çok insan var. İlkokuldan bu yaşıma kadar Başta ailem olmak üzere beni bu hayata hazırlayan öğretmenlerime, BAYGEM’e çok teşekkür ediyorum." Zümrüt’ün annesi Filiz babası Ayhan Zümrüt, kızlarıyla gurur duyduklarını söyledi.

"Onunla gurur duyuyoruz"

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, BAYGEM’de öğrencilere ücretsiz eğitim verdiklerini belirterek, “BAYGEM’in bu yılki TEOG ve LYS sonuçlarıyla bir kez daha mutlu olduk. Görme engelli kızımız Zümrüt’ün başarısı ise hepimizin gururu oldu. Zümrüt, bir insanın istediğinde her şeyi başarabildiğini bizlere bir kez daha gösterdi. Ülkemizin en gözde üniversitelerinden birini kazandı. Kendisini ve diğer çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.