Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu ve Yenişarbademli Kaymakamlığı, ilçenin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla projeler üretmeye devam ediyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Kadın Destek Merkezi (KADEM) tarafından desteklenen ’Doğal Objelerle El Sanatları’ isimli bir proje çerçevesinde, daha profesyonel ve geniş yelpazeye sahip ahşap ve el sanatı ürünlerinin üretilmesi için çalışmalar yürütülüyor.
Proje hakkında bilgi veren SDÜ Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasin Ünal, "Kurs kapsamında öğrencilerimiz ormandan elde edilen doğal objelerin el sanatlarındaki uygulama alanlarını keşfetmektedir. Ortaya çıkan ürünlerin hammadde, alet ve ekipmanları Yenişarbademli Kaymakamlığı ve proje tarafından finanse edilmektedir. Öğrencilerimiz el sanatlarını öğrenmenin yanı sıra yaptıkları ürünlerin satışından da gelir elde edebilecektir" diye konuştu.
Kozalak harita, kozalak sepeti, mini ahşap ev, kozalaktan küçük ev ve mutfak aletleri yapımı konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Doç.Dr. Ünal, Şubat ayında projenin sergisini açmayı planladıklarını bildirdi.