Mardin’in Midyat ilçesindeki çadır kente yerleştirilen mültecilere İstanbul’daki kadın derneklerinden yardım geldi.
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinesinde Midyat Işıklar Mahallesi Geçici Konaklama Tesisi’ndeki çadır kentte Irak ve Suriye’de yaşanan çatışmalardan kaçarak yerleştirilen mültecilere, İstanbul’da bulunan 8 dernekten kıyafet, süt, mama, çocuk bezi yardımı yapıldı. Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği ve aralarında Nisan Gurubu, Meridyen Destek Derneği, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD), Kadın Sağlıkçılar Vakfı, Eczacılar Dayanışma Derneği (Eczader), Hanımlar Eğitim Kültür Vakfı (HEKVA), Kadından Topluma Eğitim Gurubu’nun desteklediği yardımlar çadır kentteki mültecilere dağıtıldı. Midyat’ta yaşayan Suriye ve Iraklılara dağıtılmak üzere getirilen yardım malzemeleri AFAD ve Kızılay yetkilileri eşliğinde hak sahiplerine teslim edilirken duygulu anlar yaşandı. Kadın derneklerinin yaptığı yardımlar mültecilerin yarasına merhem olurken, yardımlarla kardeşlik köprüleri kuruldu.
Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu, üç ay önce ihtiyaç analizi yapmak için Midyat’taki kampı ziyaret ettiklerini, yetkililerle ve kampta kalanların ihtiyaçları göz önünde alınarak buradaki bin 500 çocuğu giydirmek üzere bir yardım organizasyonu yaptıklarını söyledi. Ayla Kerimoğlu, “Bu sadece Hazar Derneği’nin yapmış olduğu bir organizasyon değil. İstanbul’da bulunan 8 derneğin düzenlediği organizasyonuna katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da desteklediği bir yardım organizasyonudur. Burada bulunan bin 500 çocuğun kışlık kıyafeti hazırlandı. Ayrıca 500 çocuğa süt, mama, bez vermiş olacaz. Amacımız buradaki çocukların hem sırtlarını hem yüreklerini ısıtmak, kardeşlik köprüleri oluşturmaktır. Mazlum kim olursa olsun, mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz prensibi ile hareket diyoruz. Hem Suriyeli mültecilerimiz için bugüne elimizden geleni yaptık ve halen yamaya devam ediyoruz. Biz İstanbul’daki dernekte mesela kadınlara Türkçe dersleri veriyoruz. Çocuklara kıyafet ayarlıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonra Suruç’taki kampa gideceğiz. Oraya da bir miktar götüreceğiz" dedi.
Ayla Kerimoğlu ve beraberindeki Hazar Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri daha sonra çadır kent komisyon üyesi Mehmet İsa Kurnaz, Kaymakamın Oğuzhan Bingöl’ün eşi Ayşe Bingöl, AFAD ve Türk Kızılay yetkilileri eşliğinde kamptaki sığınmacıları ziyaret etti. Burada bulunan kadın ve çocuklara yanında getirdikleri malzemeleri dağıtan heyet daha sonra mültecilerin sorunlarını dinledi. Mülteciler ise gelen yardımlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere bütün Türkiye halkına teşekkürlerini iletti.