8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde kurulan Kadın platformu tarafından ortaklaşa çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler, Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel sahnesinde gösterilen “Filmmor” isimli belgesel film serisiyle başladı. Kuşadası Belediyesi önünden Belediye Bandosunun eşliğinde başlayan kitlesel kadın hakları yürüyüşüne kadın platformu üyelerinin yanı sıra, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Eşi Nil Kayalı da destek verdi. Yürüyüşün ardından İsmail Cem Meydanına toplanan kitle Kuşadası, Kent Konseyi Gençlik Meclisinin hazırladıkları “Kadına Şiddet” temalı sokak tiyatro oyununu izlediler.
Daha sonra Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesinde Avukat Sezin Atmaca, Sosyolog Gülbin Konuk, Akademisyen Zerrin Yanıkkaya ve Psikolog Ece Yağınlı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Toplumsal Siyasal Kültürel Yaşamda Kadın” isimli panel başladı. Panel öncesi Kadın Platformu sözcüsü Hatice Boyracı Özer bir konuşma gerçekleştirdi. Panele konuşmacı olarak katılan Avukat Sezin Atmaca ise kadın haklarının uygulanması ile ilgili “ Erkek Kadın arasındaki şiddette hep kadının öldüğünü görüyoruz. Cinsellik bu şiddetin en büyük sebebidir. Cinsellik yaşadığı için öldürülen erkek yok. Kadına şiddet konusunda savcılardan, hakimlere öğretmenlerden, polislere, annelerden babalardan tüm toplumun bilinçlenmesi gerek ve yasaların kadın hakları konusunda tam şekliyle uygulanması gerek” dedi. Yapılan konuşmaların ardından etkinlik sona erdi.