Seçim çalışmaları için Bursa’da bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Genç Bayanlar CEV Kupası Şampiyonu olan Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol Takımı’nı tebrik etti.
Büyükşehir Belediyespor’a ait Fethiye’deki spor salonundaki ziyarete Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de katıldı. Bakan Müezzinoğlu’yla birlikte salonda bulunanlara hitaben selamlama konuşması yapan Altepe, bünyesindeki tarihi eserleri tümüyle ayağa kaldıran Bursa’nın sporda da benzer başarılara imza atmak istediğini söyledi. Başlangıçta 140 olan amatör spor kulübü sayısının Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri sonucunda 200’e çıktığını, kentin tek süper lig takımı olan Bursaspor’a maddi ve manevi her türlü desteğin verildiğini kaydeden Başkan Altepe, bunun dışında Büyükşehir Belediyespor olarak futbol haricindeki her branşta faaliyet gösterdiklerini hatırlattı. Kentteki sporcu sayısının 6 binden 22 bine çıktığını, sadece kendi başkanlığı döneminde 220 spor tesisinin tamamlanarak faaliyete alındığını belirten Başkan Altepe, “Desteğimizi alan sporcular başarıdan başarıya koşuyor. İşte onlardan biri, bayan voleybol takımımız. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük başarılar göstererek, haklı şampiyonluk elde ettiler. Bize ilki yaşatarak, Bursa’yı Avrupa şampiyonu yaptılar. Seneye yine Avrupa kupalarında bizi temsil etme hakkını kazandılar. Tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel sonuçlar alacağız. Her zaman daha büyük başarılar için sporcularımızın sonuna kadar arkasındayız” dedi.
Başkan Altepe’den sonra kürsüye çıkan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, Bursa’ya Avrupa şampiyonluğu kazandıran bayan voleybol takım oyuncularını tebrik etti. Bakanlık olarak sağlıklı nesiller için sporu tavsiye ettiklerini, sporun ruhen, fiziken ve sosyal olarak sağlıklı olmanın en güçlü alanı olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, bu sebeple gençler ve sporcuların emrinde olmak gibi sorumluluk taşıdıklarını anlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bayan voleybol takımının daha büyük başarılar alacağına inandığını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Bu konuda hiçbir tereddüdüm yok. Çünkü kendisini her konuda başarıya endekslemiş bir başkanımız var. Ayrıca biz, zoru başaran bir milletiz. Sizler de zoru başardınız. Yeni yeni zorlukları başarmak için irade ortaya koymalısınız. Bunu yapacağınızdan eminim, gözlerinizden okunuyor. Yarınlarınız bugünlerinizden güzel olsun” diye konuştu.
Bakan Müezzinoğlu ile Başkan Altepe, salona girişte minik sporcular tarafından sevgi gösterileri ve çiçeklerle karşılandı. Şampiyon voleybol takımı oyuncularının tek tek elini sıkan Bakan Müezzinoğlu, teknik ekiple birlikte sultanlara birer tam cumhuriyet altını hediye etti. Protokol üyeleri, voleybolcularla kazanılan kupa önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.