Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde tatilini geçiren ve arkadaşıyla otomobil gezintisine çıkan 64 yaşındaki İngiliz David George, geri manevra yaparken polis motosikletine çarptı. Korkuyla araçtan inip yere devrilen motosiklete rağmen sürücüsünü yanında göremeyen George, panik oldu. Otomobilin altında kaldığını sandığı polis memurunun aslında başka bir sürücüye ceza kesmek için aracından uzaklaştığını ve yaralanmadığını öğrenince rahat bir nefes aldı.
İngiltere'den bir süre önce Bodrum'a tatile gelen İngiliz David George, otomobil kiralayıp arkadaşıyla gezintiye çıktı. Bodrum Kalesi'ne giderken adres sormak isteyen George, yönetimindeki 48 VZ 388 plakalı otomobili Çarşı Mahallesi Nafiz Özsoy Caddesi'nde yol kenarına yanaştırdı. Kalenin yakında olduğunu öğrenince aracını parka sokmak için geri manevra yaptığı sırada, kısa bir süre önce üzerinde trafik polisi 30 yaşındaki Serkan Karahan'ın bulunduğu 48 A 80267 plakalı motosiklete çarptı. Motosikletin yere devrilmesiyle kazayı fark eden George, korkuyla araçtan indi. Motosikletin yanında kimseyi göremeyince korkan ve sürücüyü otomobilin altına altını sanan George, panik oldu. Ancak gerçek kısa bir süre sonra anlaşıldı. Trafik polisinin kazadan saniyeler önce aracından inip ışık ihlali yapan bir sürücünün yanına gittiği anlaşıldı. Kazayla ilgili olay yerine gelen polis memurları tutanak tutu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
"DİKKATSİZLİĞİMDEN OLDU"
Kısa süreli şoke olan gerçeği öğrenince rahatlayan George, "Bodrum'a tatile geldik, otomobil kiraladık. Arkadaşımla birlikte gezmek için Bodrum Kalesi'ne gidiyorduk. Şehir merkezine geldiğimizde adres sorduk. Kalenin yakın olduğunu öğrenince otomobili parka bırakmak istedik. Geri manevrayla parka girecektim. Ama kaza benim dikkatsizliğimden oldu. Otomobilden inip motosikleti yerde polisi de göremeyince şoke oldum. Polisi üzerinde sanıyordum. Oysaki değilmiş. Hatam neyse veya motosikletin hasar masrafını ödemeye hazırım. Çok üzgünüm tamamen ben şaşkınlığımdan ve dikkatsizliğimden oldu" dedi.
Polis, kazayla ile ilgili tutanağı olay yerinde tuttu, İngiliz turistin ifadesi olay yerinde alındı.

FOTOĞRAFLI