Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesine bağlı Kovancı Mahallesi’nde sık sık trafik kazalarının meydana geldiği ve halkın ‘ölüm virajı’ adını taktığı yolda düzenleme çalışmaları başlattı. Yapılan çalışma, mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.
Kovancı Mahallesi’nin korkulu rüyası haline gelen, birçok kez kazaya sebebiyet veren ve mahalle sakinleri tarafından ‘ölüm virajı’ olarak adlandırılan viraja büyükşehir el attı. Kovancı Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Karaçam, tehlikeli virajın düzenlenmesi ve yolun genişletilmesi amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörlüğü’ne başvuruda bulundu. Bunun üzerine Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Kovancı Mahallesi’nde çalışma başlattı.
Mahallede başlatılan yol düzenleme çalışması ile ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinatörü Kazım Aysan, “Kovancı muhtarımız bu yoldaki virajla ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Yaklaşık 90 derecelik bu virajda sürücülerin karşıdan geleni göremediğini tespit edince çözüm arayışına girdik. Bir haftalık bir çalışma ile tehlike ortadan kaldırılacak. Yol güvenliği bizim önceliğimiz. Yoğun geçen kış sebebi ile bozulan yollarımızda da tamirat ve onarım işlerine başlamak için hazırlıklarımızı tamamladık” dedi. Yapılan çalışmayı büyük sevinçle karşılayan Kovancı Mahallesi sakinleri de, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.