AK Parti Trabzon’da Milletvekilliği aday adaylığı 20 Şubat’ta son bulurken 49 tane aday adaylığı müracaatıyla rekora ulaşıldı. İl Başkanı Revi, “Bu tablo karşısında mutluyuz, her biri bizim için değerli olan aday adaylarımıza teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
AK Parti Trabzon’da Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları sona erdi. 11 Şubat Çarşamba günü başlayan başvuru sürecinde ilk müracaatı Avukat Ayşe Sula Köseoğlu yaptı. Başvuru sürecinin son bulduğu 20 Şubat Cuma günü ise son müracaatı Ergin Aydın gerçekleştirdi. AK Parti Trabzon İl Başkanlığına gelerek başvuruda bulunan aday sayısı 44 olurken Ankara’da Genel Merkezden başvuran aday sayısı 5 oldu ve toplamda 49 tane aday adayı sayısına ulaşıldı.
AK Parti Trabzon’da kurulduğundan bu yana genel seçimlerde en çok Milletvekili aday adaylığı başvurusu 7 Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimler için yapılması dikkatlerden kaçmadı. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde 18, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde 43 ve 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde ise 34 Milletvekili aday adaylığı başvurusu yapılmıştı.
“TOPLUMUN TÜM KESİMİNİ TEMSİL EDİYOR”
Konuyla alakalı açıklama yapan İl Başkanı Haydar Revi, başvuru sayısından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunanların her birinin birbirinden değerli olduğunu belirten Başkan Revi, “Toplumumuzun tüm katmanlarını temsil edecek isimlerin partimizden milletvekili aday adaylığı başvurusu yapması bizleri mutlu etmiştir. Sayısal açıdan da bakıldığında ziyadesiyle memnun olduğumuz bir tabloyla karşılaşıyoruz. Aday adaylarımızın her birine eşit mesafede olmakla beraber kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
“İŞTE ADAY ADAYLARI”
İl Başkanlığına gelerek müracaat yapanlar sırasıyla şu şekilde oluştu: “Ayşe Sula Köseoğlu, Erdem Sürmen, Fehmi Cengiz, Mehmet Atalay, Nihat Tosun, Mazhar Yıldırımhan, Hasan Beşli, Celal Tekinbaş, Mesut İskenderoğlu, Selami Ateş, Selçuk Çebi, Abdulkadir Uraloğlu, Leyla Yavuz, Müminhan Bilgin, Denizhan Kuruçelik, Salih Cora, Hakan Usta, Muhammet Balta, Yunus Karabela, Mehmet Topsakal, Ayşe Kara, Zeynep Çebi, Erkut Küçük, Nevzat Çabuk, Asım Aykan, Semih Peker, Ali Haydar Usta, Adnan Günnar, Işıl Demir Güner, Şinasi Haznedar, Ahmet Ulusoy, Davut Çakır, Mehmet Arslan, Necmi Mazlum, Ömer Yıldız, Şeref Malkoç, Hasan Çebi, Zeyyat Kafkas, Hanefi Mahitapoğlu, Tayfun Serdar, Nurcan Aydın, İsmail Cem Güner, Halil Aydın, Ergin Aydın” Ankara’dan milletvekilliği aday adaylığı başvuru yapan isimler ise: “Eyüp Aşık, Mahir Küçük, Safiye Seymenoğlu, Pınar Özbayrak ve Aydın Bıyıklıoğlu.”