Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında sahasında İstanbul Başakşehir’i 2-0 mağlup ederek devreyi galibiyetle kapattı.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, iyi bir karşılaşma olduğuna değinerek, "2-0 kazandık daha da farklı olabilirdi. Son bölümlerde bir iki tane pozisyon verdik ama bunlar da net pozisyon değildi. Son dönemlerde çıkış yapan ve en az gol yiyen takımına karşı 2 gol attık. Ligde oynadığımız son 10 lig maçının 8’ini kazandık, ikisinde de berabere kaldık. Maç fazlasıyla lideriz. İkinci yarı öncesinde moral oldu. Tatili hakkettik. İyi bir hazırlık dönemi geçirip, yolumuza devam edeceğiz. İkinci yarı çok çalışacağız. Şampiyon olmak istiyoruz" dedi.
Maçın son değişikliğinde oyuna alınmadığı için sinirlenen Emenike’nin yaptığı hareketin sorulması üzerine Kartal, "Maça konsantre olduğum için arkada neler olduğunu görmedim" cevabını verdi.
İSTANBUL BAŞAKŞEHİR CEPHESİ
İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise maçta etkili olamadıklarını belirterek, "Böyle maçlarda basit kayıplar yapmamak gerekiyor. Kontrol pas oynasaydık, pas hatası da yapmazdık. Rakipten uzak kaldık. Fenerbahçe’nin önemli ayakları oyunun yönünü çevirdi. Maç içinde gerek top bizdeyken gerekse rakipteyken etkili değildik. Belki ilk yarı Semih girdiği pozisyonda golü atsaydı oyuna girebilirdik. İkinci golü yedikten sonra, ligin ilk 15 haftasında oynadığımız oyuna uygun olmayan bir performans gösterdik. İlk 15 haftadaki oyun kalitesini sahaya koyamadık" şeklinde konuştu.
Maç öncesi Semih Şentürk’e yapılan tezahüratların sorulması üzerine Avcı, "Semih profesyonel bir oyuncu. Burada önemli duygular yaşamıştır. Gol atıp bize karşı olan sorumluluğunu yerine getirmek ister. Semih’in performansından memnunum" şeklinde cevap verdi.