Arpaçay Kaymakamlığı’nca merkez ve köy okullarından Atatürk İlkokulu, Tomarlı Köyü Şehit Ayhan Kızılkaya Ortaokulu ve Gülyüzü Şehit Alparslan Kaya Ortaokullarında bulunan öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda eğitim öğretim görebilmeleri amacıyla başlatılan tadilat çalışmaları tamamlandı.
Kaymakamlık acil ihtiyaçlar göz önüne alarak ilk etapta üç okulda tamamlanan tadilat çalışmalarıyla okulların, elektrik, su, kalorifer peteği ve tesisat onarımları yapıldı. Ayrıca kışın donduğu için kullanılmayan ve hijyen açısından sağlıksız olan okulların bahçesinde bulunan tuvaletler de okul içerisine alınırken okul binalarının sıva ve boya gibi bakım ve onarım işleri de bitirildi.
Yapılan tadilat ve onarım çalışmaları sonrasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Faruk Erdem, öğrencilerin daha sağlıklı ve çağın gereklerine uygun ortamlarda eğitim görebilmeleri amacıyla imkanlar dahilinde başlatılmış olan tadilatların devamının olacağını ve önümüzdeki ay diğer okullarda da tadilatlar yapacaklarını söyledi.
Erdem, köy okullarında bulunan sağlıksız ve kullanışsız tuvaletlerin kışın yaşanan soğuklar ve don nedeniyle neredeyse 7 ay kullanılamadığını, bunu gidermek için tuvaletleri okulların içerisine taşıdıklarını, ısınma problemi olan okulların sıkıntılarının giderildiğini, imkanlar dahilinde diğer okullara da çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Erdem, köy okullarının ve burada öğrenim gören çocukların dezavantajı nedeniyle öncelikli olduklarını, tüm okulların sorunlarını çözmek için hayırseverlerle görüştüklerini ve kısa zamanda da olumlu sonuç almayı umduklarını ifade etti.