ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) 2015-2016 akademik yılı, düzenlenen törenle başladı.

AÇÜ Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene, Vali Vekili Önder Coşğun, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İl Garnizon Komutanı Uğurcan Gencay, Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan,  Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, kamu kurum kuruluş müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Vali Vekili Coşğun, törende yaptığı konuşmada, üniversitelerin akademik özgürlük ve çeşitli korkulardan arınmış, bilginin teknolojiye çevrildiği alanlar olarak hizmet verirken toplumları da geleceğe hazırlaması gerektiğini belirterek, "Toplumların bilime, bilim adamlarına, üniversitelere ihtiyaç vardır ancak üniversitelerin de içinden çıktıkları toplumlara karşı sorumlulukları olduğu unutmamalıdır. O yüzden bir misyonları olmak zorundadır" dedi.

Milletvekili Kışla ise Türkiye'nin 24 milyon eğitim çağında genci olduğunu, bu ülkenin geleceğini gençlerin oluşturacağını ifade ederek, "2001'de  67 olan üniversite sayısını 13 yıl içerisinde 193 üniversiteye çıkartarak daha fazla gencimizin üniversiteye kavuşmasını sağladık" diye konuştu.

Rektör Duman ise Artvin'in tüm engebeli yapısına rağmen öğrencilere olağanüstü fırsatlar sunduğunu kaydederek, "Uzun, disiplinli ve sabırlı çalışmalardan sonra üniversitemizi tercih ettiniz ve kazandınız. Sizleri üniversitede okuma ve meslek sahibi olma hakkı ve ayrıcalığını kazandığınızdan dolayı tebrik ediyor, üniversitemizi tercih ettiğinizden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Törene katılan Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez, açılış dersinde "Türkiye'nin Anayasa Sorunu" konulu sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan sergi gezildi.