Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden gelen bir son dakika açıklamasına göre, Suriye'nin kuzeybatısına 5 hava saldırısı daha düzenlendi. Dün İdlib'den kahreden görüntüler gelmişti.  
 ABD kimyasal saldırılar için Suriye hükümet güçlerini kınadı. Ordu, kimyasal saldırıyla ilgili rolünü inkar etti.  


 RECEP AKDAĞ: İLK BULGULAR KİMYASAL SALDIRI
 Sağlık Bakanı Recep Akdağ'dan İdlib'deki saldırıya ilişkin bir açıklama geldi. Akdağ, saldırıdan sonra Türkiye'ye getirilen yaralılardaki ilk bulguların kimyasal saldırıyı gösterdiğini söyledi. Gaziantep'e 30'a yakın yaralının geldiğini bildirdi. 
Rusya Savunma Bakanlığı ise İdlib'de en az 58 insanı feci şekilde öldüren kimyasal saldırının sorumlusunu muhalifler olarak ilan etti. Moskova'ya göre, Şam rejimine ait uçaklar yalnızca muhaliflere ait kimyasal silah deposunu vurdu ve gerçekleşen sızıntı katliama yol açtı.
 SAVAŞ BAŞLIYOR
 Suriye merkezli Al Masdar haber sitesinde, Pazartesi günü Suriye ordu birlikleri ve Rus komandoların Han Şeyhun'a doğru büyük bir taarruza başlayacağı haberleri yer almıştı.
 Ggeneli Şii olan yüzlerce hükümet yanlısı asker Pazar akşamı Suriye Ordusu'na yardım etmek amacıyla Hama'ya geldiği söylenmişti.
  Bir askeri kaynaktan Al Masdar Haber Ajansı'na gönderilen bilgide, "Yabancı savaşçıların konvoyu Halfaya'nın yakınında konuşlandırıldı ve önümüzdeki günlerde isyancıların bulunduğu kasabaya saldırı düzenlemeye yardımcı olacak." denmişti.
 PKK'NIN SURİYE KOLU YPG DE İDLİB'E YÖNELECEKLERİNİ AÇIKLAMIŞTI
 ABD ve bazı Avrupa ülkeleri, Türkiye'nin PKK'nın Suriye'deki örgütlenmesini defalarca dile getirmesine rağmen PYD/YPG'yı terör örgütünden 'bağımsız'olarak göstermeye devam ediyor.
 Geçtiğimiz hafta Arapça yayın yapan Londra merkezli El Hayat gazetesine konuşan YPG Komutanı Sipan Hemo, Kürt ve Arap güçlerin önümüzdeki ayın başlarında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteği ile IŞİD’i Rakka’dan çıkardıktan sonra yine ABD ve Rusya'nın desteğini alarak İdlib’e yöneleceklerini açıklamıştı.

 'MUHALİFLERİN DEPOSUNDAN SIZDI'
 Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye rejimine ait savaş uçaklarının İdlib kırsalında yalnızca kimyasal silah deposunu vurduklarını söyledi. Şoygu'ya göre muhaliflere ait kimyasal silah deposundan sızan gazlar ölümlere yol açtı.
 İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun kasabasında yerel saatle 06.45'te gerçekleşen ilk saldırı sonrası yaralıların taşındığı Hastane de yine jetler tarafından vurulmuştu.
 SARİN YA DA KLOR GAZI
 En az 58 insanın feci şekilde öldüğü saldırı, dünyayı ayağa kaldırmıştı. Saldırıdan etkilenen yüzlerce kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı. Bazı kurbanların ağızlarından köpük geldi. Saldırıda klor ya da sarin gazı kullanıldığı sanılıyor.
 İdlib'den dün gün boyunca dehşet fotoğrafları peş peşe geldi. Ağır yaralılar ise tedavi için Türkiye'ye getirildi. Hatay'da yaralıları özel kıyafetler giymiş sağlık ekipleri karşıladı.

Kaynak:Milliyet