Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla “Kadim Ustalarımıza Vefa Programı” kapsamında şehirdeki kadim büyükleri evlerinde ziyaret etti.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 80 Yaşındaki Fikriye Ersan, 87 yaşındaki Mine Beneklioğlu ve 15 Temmuz sonrası eşi ile birlikte 27 gün aralıksız vatan nöbeti tutan Ali Osman Ekinci’yi evlerinde ziyaret eden Başkan Eroğlu, fincan takımı ile birlikte Türk kahvesi hediye etti. Ayrıca Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemek programında Huzurevi sakinleri ve kadim büyükleri ağırlayan Başkan Eroğlu, katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz büyüklerimizin duasını, onlarla beraber olmayı kendimize vazife edindik. Sizlerin tecrübelerinize ihtiyacımız var. Bizler sizlere yaşlı kelimesini kullanmak istemiyorum. Biz sizlere, kâmil insanlarımız, büyüklerimiz olarak hitap ediyoruz. Son nefesimize kadar kendimiz için, toplumumuz için azim ve heyecanla çalışmaya hep birlikte devam edeceğiz” dedi.

Programa katılan emekli Öğretmen Şerare Kıvrak Yağcıoğlu; Başkan Eroğlu’nun davet telefonundan mutlu olduğunu ifade ederek, “Güzel bir birliktelik, çok güzel bir ortam olmuş. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaşlılık ve emeklilik bitmişlik değil, tecrübe birikimidir. Yaşlılık hedeflerin en güzelidir” diye konuştu.

Hanımeli Kültür ve Sanat Merkezlerinde açılan kurslarda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenen Asiye Şahin ve Naile Aydemir, Başkan Eroğlu’na teşekkür ederek her zaman dua ettiklerini söyledi.