MANİSA (İHA) – Manisa’nın Salihli ilçesinde dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden polis memuru Halil Altınkaya için Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi.
Hayatını kaybeden polis memuru Halil Altınkaya (37) için Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, oda ve siyasi partilerin başkanları ile mesai arkadaşları katıldı. Törende bir konuşma yapan Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bölünmez bütünlüğünü, milletimizin huzur ve güvenliğini sağlayan, ülkemize, milletimize fedakarca görev yapan, Türk Polis Teşkilatı’nın çok değerli ferdi, polis memurumuz Halil Altınkaya’yı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Halil Altınkaya kardeşimiz teşkilatımızda ve aile içerisinde saygı, hoşgörü ve sevgi ile anılan, mesai arkadaşlarıyla daima uyum içerisinde çalışan, özel hayatında sevgi dolu bir aile reisi olarak daima kalbimizde yaşayacaktır. Kıymetli meslektaşımızı ebediyete uğurlarken kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, eşine, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza sabırlar diliyorum. Bu vesileyle ülkemizin birlik ve beraberliğinin sağlanmasında ve ülke savunmasında şehit olan tüm şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anarken tüm gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kaymakam Ertan Peynircioğlu ise, “Hepimiz maalesef bir acı vesilesiyle buradayız. Ölümlerle ilgili konuşmak gerçekten çok zor. Denebilecek, söylenebilecek çok fazla şey yok. Tabii her ölüm acı ama genç ölümler, sevilen kişilerin ölümleri daha da acı. Halil Altınkaya kardeşimiz de genç bir yaşta hayatını kaybetti. Sevilen bir kardeşimizdi. Bu açıdan acımız, ailesinin acısı katlanarak büyüyor. Merhumun ardından ona yapılabilecek en büyük iyilik ona dua etmek ve hayırla yad etmek. Biz de merhum kardeşimiz için dua edelim ve hayırla yad edelim. Merhum kardeşimizin başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm camiamıza başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.
Cenaze töreninde Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç’ın okuduğu duanın ardından Altınkaya’nın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Kütahya’nın Simav ilçesi Kuşu köyüne gönderildi.