Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen Rus Enerji Haftası'nın ana oturumunda katılımcılara hitap eden Putin, Kore Yarımadası'nda kullanılan savaş söyleminin tehlikeli olduğunu vurguladı.

'KİMSE KUZEY KORE'NİN NEREDE NEYE SAHİP OLDUĞUNU BİLMİYOR'

'KİMSE KUZEY KORE'NİN NEREDE NEYE SAHİP OLDUĞUNU BİLMİYOR'

Rus lider, "Açık açık konuşalım: Kuzey Kore'yi silahsızlandıracak bir vuruş yapılabilir mi? Yapılabilir. Peki amaca ulaşılır mı? Bu meçhul, zira muhtemelen hiç kimse Kuzey Kore'nin nerede neye sahip olduğunu bilmiyor. Kuzey Kore kapalı bir ülke ve hiç kimse bu konuda yüzde yüz bilgi sahibi değil. Cevap ortadayken savaş söylemine gerek var mı? Bence yok" ifadelerini kullandı.

'KUZEY KORE'NİN NÜKLEER DENEME POLİGONLARI RUSYA'DAN 200 KM UZAKLIKTA'

Kuzey Kore'nin nükleer deneme poligonlarının Rusya sınırından 200 kilometre mesafede olduğunu kaydeden Putin, dolayısıyla denemelerin Rusya'yı ABD'den daha fazla endişelendirdiğinin altını çizdi.

'ASKERİ ÇÖZÜM DESTEKÇİLERİ, KUZEY KORE REJİMİNİ GÜÇLENDİRİYOR'

"Pyongyang'la güç dili ile konuşmaya çalışanlar Kuzey Kore rejimini güçlendiriyor" diye devam eden Putin, askeri çözüm destekçilerini uyardı.

'KİM JONG-İL, NÜKLEER SİLAHLARI OLDUĞUNU 2001 YILINDA BANA SÖYLEMİŞTİ'

Dğer taraftan Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un babası, ülkenin eski lideri Kim Jong-il'in 2001 yılında kendisine nükleer silaha silaha ve basit topçu sistemleriyle  Güney Kore'nin başkenti Seul'u vurabilecek imkana sahip olduklarını söylediğini anlattı.