Av. Serpil Dönmez, Samsun'un Çarşamba İlçesi Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirtmesi üzerine, bölgede yeniden keşif ve inceleme yapılacağını belirtti. 

İNCELEME YAPILACAK
Biyokütle enerji santraline karşı açılan davalardan biri olan 'ÇED Gerekli Değildir' kararının iptali ile ilgili Danıştay 6. Dairesi'nin bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek kararı bozduğunu hatırlatan Dönmez, "Yeni bilirkişi heyeti 18 Kasım günü saat 11.30'da bölgeye giderek incelemelerde bulunacak" dedi. 

BU KEZ UMUTLUYUZ
İncelemeler sonucunda çıkacak rapordan umutlu olduklarını belirten Dönmez, "Keşif ve inceleme yapıldıktan 30 gün içinde rapor hazırlanacal. Bilirkişi heyetinde bölgedeki etki alanına hakim olmayan kişiler de gelecek. Önceki bilirkişiler alanında çok yetkin değildi. Bunu zaten hazırladıkları raporda da gördük. Bilirkişi raporunda yeterli araştırma yapılmamıştı. Bilirkişiler, davalı şirketin proje tanıtım dosyasında yer alan bilgileri kopyalayıp, yapıştırararak bir rapor hazırlamıştı" diye konuştu.

BİLİMSEL VERİ YOKTU
İlk raporda yeterli inceleme yapılmadığını ve bilimsel verilere rastlanmadığını kaydeden Dönmez, "Bilirkişi heyetinde ziraat yüksek mühendisi, flora, fauna ve hidrolog uzmanı öğretim üyeleri yoktu. Mahkeme raporu eksik bularak yeniden bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi. Heyet, 18 Kasım günü saat 11.30'da bölgeye giderek incelemeyi gerçekleştirecek" dedi.