SAMSUN Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde bulunan Pedodonti Servisi'nde çocukların diş tedavilerinin daha kolay yapılabilmesi için her diş ünitesine yerleştirilen bir ekranda çizgi film yayını yapılıyor. Koltuğa oturan çocuk, çizgi film izlerken diş hekimi de gerekli tedavi uygulamasını gerçekleştiriyor.
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde kurulan Pedodonti Servisi’nde geçen Mart ayında başlatılan uygulama ile diş ünitelerine birer ekran yerleştirilerek çocuklar için çizgi film ve eğitici filimler gösterilmeye başlandı. Dişçi koltuğuna oturan çocuk karşısındaki ekranda çizgi film izlerken diş hekimi de gerekli tedavi uygulamalarını gerçekleştiriyor. 10 diş ünitesinin bulunduğu serviste çocukların daha kolay tedavi edilmesi için başlatılan uygulama olumlu sonuç verdi. Uygulamadan hem hekimler hem de çocukların anne ve babaları memnun kaldı.
Samsun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Levent Kamalı, çocukların ağız ve diş sağının son derece önemli olduğunu belirterek, "Hastanemizde sadece çocukların muayenesinin yapıldığı bir Pedodonti Servisi mevcut. Bur servisimiz çocuklarımızın muayene ve tedavilerinin çok rahat bir şekilde yapılabilmesi için donatıldı. Bunların bir parçası da her ünitede çocukların çizgi film izleyebileceği, eğlenebileceği fakat eğlenirken de bilgilenebileceği ortamlar oluşturduk. Erkanlar kurduk. Muayene ve tedavi sırasında çocuklarımız ister istemez bizim yaptığımız işleme odaklanıyorlar. Oysa bu ekranlar çocuklarımızın algısını başka bir yöne çekmiş oluyorlar. Bu sırada da biz onlara çizgi filmler ve eğitici filimler sırasında ağız ve diş sağlığı ile ilgili istediğimiz bilgileri de aktarmış oluyoruz" dedi.
Kamalı, çocukların mümkün olduğunca erken dönemde diş hekimlerine ulaşması gerektiğini söyleyerek "Çocuklarımıza en erken dönemde ulaştığımızda onlara koruyucu ve önleyici uygulamaları tatbik etme imkanına kavuşuyoruz. Bunun yanında çocuklarımızın ağız ve diş sağlığını korumada ve idame ettirmede gerekli olan bilgileri de onlara aktarmış oluyoruz. Bu bilgiler sayesinde daha sağlıklı bireyler yetişecek ve topluma kazandırılacaktır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI