İnebolu İlçe Müftülüğü ile İnebolu Emniyet Müdürlüğünün birlikte düzenlediği konferansla, madde bağımlılığına karşı yapılması gerekenler anlatıldı.
İnebolu İlçe Müftüsü Naci Çakmakcı ile İnebolu Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, madde bağımlılığı konusunda İnebolu’da vatandaşlara bilgiler verdiler.
İnebolu İlçe Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan İnebolu Emniyet Müdürü Mehmet Yanıkoğlu, “Günümüzde madde bağımlılığının orta öğretim düzeyine düşmesi ülkemizin kanayan yarası olmuştur. Bu yaraya karşı her ailenin bilinçli olması gerekmektedir. Benim çocuğum yapmaz zihniyeti, çocukların başıboş bırakılması, sigaranın zararlı bir madde olduğunu görmemek gibi sebepler madde bağımlılığına zemin hazırlamaktadır” dedi.
Madde bağımlılığı yapan maddelerin, iyi olmuş hali sağlamak amacıyla vücuda enjekte edilmesine bağımlılık denildiğini belirten Yanıkoğlu, “Bu bağımlılığa iten hatalar benim çocuğum yapmaz, çocuğunuzu takip edememe gibi davranışlardır. Tavsiyem testi kırılmadan çocuğunuzu takip edin. Kimle gezdiğini bilin. Öle garip duygularla karşılaşıyoruz ki madde bağımlısı genç bana ayağın nerede diye soruyor, kolumu neden kestiniz diye soran oluyor. Var olan kolunun yerinde olduğunu anlatmak da güçlük çekiyoruz. Uyuşturucu madde içmeden önce çocukların çoğu ilk bir sigara tanesiyle başlıyor ve madde bağımlılığına kadar sürükleniyor” dedi.
Mehmet Yanıkoğlu, şöyle konuştu: “Her madde kullanan bir gün madde satıcısıdır ve bir gün polisle tanışmak zorunda kalır. İradeyi bizden alan her şey özgürlüğümüzü elimizden alır. İnsan kılığına girmiş akbabalar kişilerin zaaflarını kullanır. Mesela bizim toplumumuzda erkek değil misin denildiğinde önümüzde dağ gelse dağı aşarız zihniyeti var. Bu zihniyet zarar verir. Kafanı aslanın ağzına sokup ısırır mı ısırmaz mı demekten, bir kere içeyim deneyim demenin hiç bir farkı yoktur. Özellikle İnebolu’da okey taşına dokunup ilgilendiği kadar çocuklarlar ilgilenilmiyor. Bu yanlışın acilen düzeltilmesi lazım”
Sunumunda Yanıkoğlu, daha önce uyuşturucu kullanan gençlerin ve ailelerinin pişmanlıklarıyla ilgili kısa filmde izlettirdi.
İnebolu İlçe Müftüsü Naci Çakmakcı ise, şunları kaydetti: “Konferanslar, bugün bayanlara ve erkeklere yapıldı. İlerleyen günlerde müftülük çalışanlarına ve Kuran Kursu öğrencilerimize de aynı konferans verilecektir”