BALIKESİRSPOR'da forvet arayışını sürdüren yönetim, rotayı İsviçre Süper Lig ekibi FC Thun'un Arnavut asıllı Finlandiyalı golcüsü Berat Sadık'a çevirdi.
Bonservisi elinde olan 28 yaşındaki futbolcuyla görüşmelere başladıklarını açıklayan Başkan Tuna Aktürk, "Bir golcü ve 10 numara pozisyonunda oynayacak bir oyuncu alarak transferi kapatacağız" dedi.
Futbola Finlandiya'nın KuPS takımında başladıktan sonra FC Lahti, Arminia Bielefeld, Zulte Waregem ve HJK 'de forma giyen Berat Sadık'ın geçen sezon FC Thun'da 35 maçta 12 gol, 6 asistlik performans sergilediği bildirildi.
Bu arada yönetimin Berat Sadık'ın yanı sıra ismi sır gibi saklanan bir forvet oyuncusuyla anlaşma zemini aradığı öğrenildi. 15 gündür süren görüşmelerde önemli mesafe kat edildiği ve anlaşmanın her an sonuçlanabileceği öne sürüldü. Başkan Aktürk, Fenerbahçe'de kadroya giremeyen Recep Niyaz'la ilgilenmediklerini, bu konuda teknik heyetten bir istek de gelmediğini açıkladı.
AYKUT BEKLENİYOR
Balıkesirspor'da sözleşmesi bitmesine rağmen takımda kalması istenen Aykut Çeviker için bekleyiş sürüyor. Süper Lig'den gelen teklifler yüzünden yönetimden geçen hafta sonuna kadar izin isteyen futbolcunun bu kez bir yakınının vefatı nedeniyle süreyi uzattığı öğrenildi. Başkan Tuna Aktürk, "Aykut sevdiğimiz bir oyuncu. Kulübe önemli hizmetleri oldu. Süper Lig'de oynama isteğini anlıyoruz ancak makul bir süre sonra takıma dönmemesi halinde bir başka futbolcuya imza attıracağız" dedi.

FOTOĞRAF