ARTVİN (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Batum Şubesinin yeni yönetimi, Artvin Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

MÜSİAD Batum Şubesi Başkanı Nuri Sarı, ziyarette yaptığı konuşmada, yeni seçilmiş bir yönetim olarak Artvin'de yetkililerle Batum ile Artvin arasında ticaretin geliştirilmesi adına fikir alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi.

Gürcistan'ın, Artvin ve Türkiye'nin Kafkasya, Orta Asya ve Rusya'ya açılan kapısı olması dolayısıyla önemine dikkati çeken Sarı, şunları kaydetti:

"Biz yeni yönetim olarak İstanbul'daki genel merkezimizin desteğiyle iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini daha çok geliştirip ülke ekonomimize katkı sağlamaya çalışacağız. Ülkemizin Gürcistan'a olan ihracatını daha da artırmak istiyoruz. Yönetim olarak bunun için her platformda girişimlerde bulunacağız."

Artvin TSO Başkanı Kurtul Özel ise Artvinli iş adamları olarak Gürcistan'la olan ekonomik ve kültürel işbirliğini çok önemsediklerini belirtti.

Türkiye'nin en çok giriş çıkış yapılan sınır kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısının Artvin-Gürcistan sınırında olduğuna işaret eden Özel, şunları kaydetti:

"MÜSİAD gibi bir derneğin Batum'da olması ticaret için çok önemli bir unsur. Bu derneğimiz burada iş adamlarımıza rehberlik yapacaktır. Türk iş adamlarının hak ve menfaatlerini koruyup ihracatı artırarak ekonomik ve kültürel gelişimi sağlamak adına önemli katkılar sunacaktır. MÜSİAD'ın burada olması bizler için önemli bir fırsat. Bizler bu fırsatı değerlendirmeliyiz."

Özel, MÜSİAD ile istişare ve işbirliği neticesinde Türk iş adamlarına Gürcistan'da yeni iş alanları açmanın yollarını bulup Artvin ve ülke ekonomisine katkı sağlamak istediklerini sözlerine ekledi.

Ziyarete, MÜSİAD Batum Şube Başkan Yardımcıları Turgut Bakır ve Arif Karadeniz, Genç MÜSİAD Batum Şube Başkanı Onur Tanrıverdi de katıldı.