DİYARBAKIR'da sokağa çıkma yasağının devam ettiği merkez Sur İlçesi'nde çıkan çatışmalarda 13 polis, 1 asker ve 14 kişi yaralandı. PKK'lıların saldırısında 1 polisin şehit  olduğu Silvan İlçesi'ndeki olaylarda ise 1 polis ile 1 vatandaş yaralandı.
Diyarbakır'ın merkez Sur ve Silvan ilçelerine valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. Silvan'da pazar sabahı PKK'lıların roketli saldırısında polis memuru Ali Öztürk şehit olurken, yer yer olaylar devam etti. Silvan'daki olaylarda yaralan 1 polis ile 1 vatandaş da hastaneye kaldırıldı.
Sur İlçesi'nde çıkan olaylarda ise 13 polis ve 1 asker ile 14 de vatandaş yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İki ilçede yaralanan 14 polisten 7'si ile yaralı 15 kişiden de 4'ü tedavilerinin tamamlanmasının ardından taburcu oldu. Diğer yaralıların tedavileri sürüyor.
HDP VE DBP'LİLER, POLİS YETKİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Diyarbakır'daki merkez Sur İlçesi'nde, Diyarbakır Valiliği tarafından dün saat 05.00'te ilan edilen 'Sokağa çıkma yasağı' devam ederken, aralarında HDP Diyarbakır milletvekilleri Nimettulah Erdoğmuş, İmam Taşçıer ve DBP yöneticileri ile birlikte çok sayıda kişi, yasağın kalkması için Dağkapı'daki Semti'ndeki Şeyh Said Meydanı'nda toplandı.
Sokağa çıkma yasağının bulunduğu Sur İlçesi'ne gitmek isteyen HDP ve DBP'lilere, polis izin vermedi. Burada bir süre bekleyen grup, Sur İlçesi'nde bulunan Çarşı Polis Merkezi'ndeki polis yetkilileriyle görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan DBP İl Eşbaşkanı Ali Şimşek, Sur İlçesi'nde dünden beri devam eden güvenlik önlemlerinin yaşamı zorlaştırıldığını söyledi. Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Diyarbakır halkı bir bütün olarak, bu sokağa çıkma yasağının yaşamı durma noktasına getiren, bu yaklaşımın, saldırının bir ana önce bitmesi gerektiği konusunda bir kararlaşma içerisinde olmasıyla birlikte Diyarbakır adeta ayaktadır. Bu uygulamanın bir an önce sonlanması konusunda emniyet yetkileriyle bir görüşmede bulunduk. Görüşmede bize verilen bilgi önümüzdeki saatlerde bu kuşatmanın kaldırılacağı şeklindeydi. Ancak bizim talebimiz yasağın hemen kaldırılması gerektiği oldu. Onların bize verdiği bilgi, sokağa çıkma yasağının akşama doğru kalkacağını bildirdiler."
SİLVAN'DA CADDE VE SOKAKLAR BOMBOŞ
Silvan İlçesi'nde dün öğle saatlerinde başlayan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar bugün de devam etti. 
Kaymakamlık tarafından önce 3 mahallede başlatılan sokağa çıkma yasağı dün akşam saatlerinde ilçe genelinde de uygulandığı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte telefon ve internet iletişim hatlarında zaman zaman sorun görülürken, cadde ve sokakların boş olduğu görüldü.

FOTOĞRAFLI