Guinness rekorlar kitabında dünyanın en büyük robotik turnuvası olarak yer alan #VEXRobotics'in Samsun turnuvasında ortaokul öğrencileri VEX IQ robotları ile lise öğrencileri VEX V5 takımları ile turnuvanın en iyisi olmak için mücadele edecekler. 

Takımların otonom programlamaya yönelik becerilerini geliştirebilecekleri Programming Skills maçları, rekabetin değil işbirliğinin ve dostluğun ön plana çıkarıldığı Teamwork Challenge ile yeni çağın en keyifli hobilerinden birinde beceriler sergileniyor olacak.

VEX Turnuvaları sadece bir robot mücadelesi değildir. Öğrenciler mühendislik becerilerini robottan bağımsız olarak sergileme imkanı bulurlar. Tüm süreç boyunca tuttukları mühendislik defteri ile amacına uygun bir robot yapmak için denedikleri farklı tasarımları, takımca geliştirdikleri, uyguladıkları ve vazgeçtikleri fikirleri hafta hafta deneyimleme imkanı bulacaklar.

Büyük heyecana ortak olmak için sizleri 21-22 Mayıs tarihlerinde aramızda görmekten mutluluk duyarız.
VEX Robotics turnuvalarına hem yurtiçinde hem de yurtdışında katılım ücretsizdir.

Resmi turnuvalar hakkıda bilgiler için www.egitimdeinovasyon.org ve https://www.robotevents.com/  sayfalarına bakabilirsiniz.

Turnuvaya Katılım İlkokul, Ortaokul ve Lise kategorilerinde olacaktır. 21 Mayıs 2022 tarihinde “VEX IQ Challenge” ve 21 - 22 Mayıs 2022 tarihlerinde “VEX Robotics Competition” turnuvası olacaktır. 

Turnuva kayıt formuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdM1LzvEqrYQQRCO-rGaFmFEEiGKo-zZGKGyvmWdnbRSD8qbQ/viewform?usp=sf_link

Turnuva Adresi : 
Atakum Gençlik ve Bilim Merkezi
Cumhuriyet mah.37.sok no:5 Banda Aceh Halı Saha Karşısı Atakum/Samsun

#EducatRobotics #VEXRobotics #VEXRoboticsTürkiye #AtakumBelediyesi