Uşak’ın merkez Cumhuriyet Mahallesinde 8 bin 733 metrekare alana yapılacak olan yeni İl Sağlık Müdürlüğü binası temeli, Vali Ahmet Okur tarafından atıldı.
Temel atma törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Okur binanın tamamlanması ile birlikte Uşak halkına modern bir hizmet binası kazandırılacağını ifade etti. Vali Okur, “İlimizde vatandaşlarımıza doğrudan hizmet sunulan kamuya ait mekânların, hizmet sunumunun gelişen ve değişen şartlarına göre zaman içinde yenilenmesi gerekiyor. Depreme dayanıklı, yeni yapı teknolojilerinin kullanıldığı, engelli erişimine uygun, geleneksel mimarimizin görsel yönlerinin de uygulandığı ve kent kimliğimizin yansıtıldığı bu yapılarla ilimizin kamu binası ihtiyaçlarına cevap verilecektir. Uzun yıllar elverişsiz mekânlarda hizmet sunmuş İl Sağlık Müdürlüğümüz, inşallah 15 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak ve sağlık alanında da vasıflı bir binaya kavuşmuş olacağız” dedi.
450 günde tamamlanması planlanan binanın 8 milyon 710 bin TL’ye mâl olacağını ifade eden Vali Okur, “2 bloktan oluşan ve bodrum+3 kat yapılacak olan binada idari hizmet odaları, 12, 29 ve 50 kişilik olmak üzere toplam 3 adet toplantı salonu, 161 kişilik konferans salonu, kreş, misafirhane, yemekhane, mescit ve kafeterya, Acil Sağlık Hizmetlerine ait başhekimlik, istasyon çalışma ve dinlenme odaları, 2 adet eğitim salonu, 10 adet uygulama odası, kondisyon ve spor salonu, 17 araçlık kapalı ambulans otopark bulunacak" dedi.
Temel atma törenine Vali Ahmet Okur’un ile birlikte İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, daire müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.