Cem ULUCAN/AYDIN, () - AYDIN Devlet Hastanesi'nde çalışan taşeron işçi 37 yaşındaki S.D., işten çıkarılınca çalıştığı kurumun çatısına çıkarak intihara teşebbüs etti. Çalıştığı firma yetkilileri ile polisin görüşüp ikna ettiği S.D., eylemini sonlandırdı.
Olay, bugün saat 08.00 sıralarında, Aydın Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. 11 yıldır Aydın Devlet Hastanesi'nde tekniker kadrosunda taşeron firma elemanı olarak çalışan, evli ve üç çocuk babası S.D., işten çıkarıldı. Bunalıma giren S.D., sabah erken saatte çalıştığı hastaneye gelerek kurumun çatısına çıktı. S.D.'yi 8 katlı binanın çatısında gören hastanenin özel güvenlik personeli, durumu polise bildirdi. Önlem amaçlı olay yerine itfaiye çağrıldı. Bu sırada mesai arkadaşları S.D.'yi ikna etmeye çalıştı. Ancak başarılı olamadı. Ardından olay yerine gelen firma yetkilileri ile polisin görüştüğü S.D., intihardan vazgeçip 45 dakika süren eylemine son verdi. Hastane personeli ile hastalar, S.D.'nin çatıdan inmesiyle rahat bir nefes aldı. S.D., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Öte yandan; özel güvenlik görevlileri, olayı görüntülemek isteyen basın mensuplarını engellemeye çalıştı. Hastane yetkililerin kendilerine bu yönde talimat verdiğini belirten güvenlik görevlileri, vatandaşların da cep telefonlarıyla görüntü aldığını görünce, basın mensuplarına engel olamadı.

FOTOĞRAFLI