Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat, divan kurulunda yaptığı açıklamada, yayın havuzundan çıkmaya kalkıştıkları zaman Süper Lig’den atılabileceklerini söyledi. Yarsuvat ayrıca, şampiyonluktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Rekabet güzel bir şey. Bu sırat köprüsü gibi bir şeydir. Biz de başarılı şekilde geçmek istiyoruz” dedi.
Sarı-kırmızılı kulübün 11 ve 18 Şubat tarihlerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle iki kez ertelenen şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı bugün gerçekleştirildi. Saat 13.30’da Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda başlayan toplantıda 10 kongre üyesi söz alarak görüşlerini aktardı. Ardından kürsüye gelen kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, bir üyenin ‘Bu sene şampiyonluğu düşünmekten çok finansal durumu düzeltelim’ şeklindeki ifadesini hatırlatarak, "Bir spor kulübünün bütün üyeleri, taraftarları galibiyeti düşünür. Spor kulüpleri başarıyı sahada alırsa para dönüşür. Bunu alamazsanız daha da geriye gidersiniz. Şampiyonluktan vazgeçmeyeceğiz, yarışacağız. Rekabet güzel bir şey. Bu sırat köprüsü gibi bir şeydir. Biz de başarılı şekilde geçmek istiyoruz” dedi.
"SÜPER LİG’DEN ATILABİLİRİZ"
Başkan Yarsuvat, yayın havuzundan çıkmalarını isteyenlerin olduğunu belirterek, “Havuz sisteminden çıkmaya kalkıştığımız zaman Süper Lig’den atılabiliriz" şeklinde konuştu.
ERGİN ATAMAN’IN TOKAT OLAYI
Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman’ın oyuncusuna tokat atması ile ilgili olayı da değerlendiren Yarsuvat, “Bu futbolcunun babası bir gazeteye giderek bu olayı haber yaptırmış. Arkasından Türkiye Basketbol Federasyonu’na şikayette bulunmuş. Bir üniversite öğrencisinin, genç bir oyuncunun velisi olmaz. O çocuğun gazeteye, federasyona gitmeden önce bize gelmesi lazım. Demek ki bizi dikkate almıyor. Ertesi gün antrenörümüz savunma vermek için federasyona gitti. Koçumuzun anlattığına göre olay, genç arkadaşımız oyunda etkisiz olunca soyunma odasında antrenörümüz kendine gel diye tokat atmış. O şikayetini etmiş, soruşturmanın sonucunu bekleriz. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi koçlarından olan bir antrenörü para ile cezalandıramam. Ben gidiyorum, yeni gelen yönetim cezalandırsın” dedi.
SOMA OLAYINA AÇIKLIK GETİRDİ
Soma için yapılan Atletico Madrid maçının hasılatının yardım sahiplerine henüz ulaştırılamamasının nedeni ile ilgili de konuşan Yarsuvat, “Soma olayı ağızlarda sakız oldu. ’Galatasaray’ın parası mı yok, vermiyor’ deniliyor. Soma için 3 maç oynandı. Birincisi Fenerbahçe ile Galatasaray maçıydı. Hasılatının Soma’ya verileceği söylenmişti. Federasyon oraya ’spor akademisi yapacağım’ demiş ve başlamış. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Chelsea kulüpleri arasında Fenerbahçe stadında yarım devrelik maç yapıldı. Buradan da bir şey gitmemiş. Fenerbahçeli dostlarımız vakıf kurduk, öğrencilere burs vereceğiz demiş. Atletico Madrid ile yapılan bir anlaşma var. Bu anlaşma yürürlüğe girmiş ve maç oynanmış. Resmi olarak 22 bin seyirci var. Maçın 10. dakikasından sonra kapılar açılmış, içeriye biletsiz seyirciler girmiş. Atletico Madrid seyirci başına gelen hasılatı düşürüyor. Elimdeki rakamlara göre Atletico Madrid, 159 bin Euro talep ediyor. Bizim yapmış olduğumuz hesaba göre her iki takımın da ayrı ayrı 206 bin Euro vermesi gerekiyor. Bizim yapmış olduğumuz hesaplamaya göre bize kalan para aşağı yukarı masraflar çıktıktan sonra 106 bin Euro. Bu anlaşmayı iki profesyonel imzalamış. Bu sözleşmeden Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu’nun haberi yok" şeklinde konuştu.
Bir kongre üyesinin ‘Başkan para nerede?’ sorusuna Duygun Yarsuvat, esprili bir yanıt vererek, “Parayı herhalde buluruz diye düşünüyorum” dedi.
Yarsuvat’ın açıklamalarının ardından söz almak isteyen divan kurulu üyeleri kürsüye gelerek açıklamalarda bulundu.