Hisarcık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine destek veriyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan İnsani Yardım Vakfı Hisarcık Temsilcisi Ali Var, “Vakfımız koordinasyonu çerçevesinde Meslek Yüksek Okulumuzda organize edilen ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesine katkıda bulunan lojistik ve halkla ilişkiler programları ile 1. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilere ve bu organizasyona emeği geçen İHH gönüllüsü öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Artık bu sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin yetim kardeşleri oldu.” dedi.
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ortaklığında başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesiyle Türkiye ve dünyanın bir başka ülkesinde annesini, babasını kaybetmiş olan çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır. Proje sayesinde öğrenciler Türkiye’den veya dünyanın bir başka ülkesinden bir yetim kardeş ediniyorlar.(MA-EFE)