Samsun'un Atakum ilçesinde kadınların istihdama kazandırılması 60 farklı branşta meslek edindirme kursları düzenleniyor. Aynı zamanda mağduriyet yaşayan kadınlara psikolog ve avukat desteği de ağlanıyor.

Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmalar hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Atakum Belediyesi olarak sosyal, kültürel, istihdam odaklı ve eğitim merkezli çalışmalar başta olmak üzere, hakları hakkında bilgilendirilmeleri, psikolojik ve hukuki destek almaları, kültürel etkinlikler içerisinde yer almaları gibi hayatın her alanında çalışmalarla kadınların yanındayız. Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz birbirinden önemli çalışmalara imza atıyor. Kadına yönelik şiddet başta olmak üzere farklı noktalarda eğitim içerikli çalışmaların da gerçekleştirildiği merkezimiz ile ilçemizde yaşayan kadınlara birçok alanda destek sağlıyoruz” dedi.

Başkan Taşçı yaptığı açıklamada “Atakum Belediyesi AKSEM kurslarıyla kadınların istihdama kazandırılması adına önemli bir rol oynuyor. Buradaki kursları tamamlayan kadınların bir kısmı kendi iş yerlerini açarken, bir kısmı ise çeşitli işletmelerde iş başı yapıyor. Ayrıca herhangi bir ticari faaliyette bulunamayan kadınlar için de Atakum Belediyesi olarak açtığımız, ‘aksematolye .com’ adresli e-ticaret sitesiyle satış desteği sağlıyoruz. Atakum Belediyesi AKSEM, 60 branş, 35 uzman eğitimci ve 3 bin 500’ü aşkın kursiyeriyle, çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.