Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de depremzede berber 36 yaşındaki Ömer Faruk Akceylan, Marmara depreminin 16'ncı yılında müşterilerini ücretsiz tıraş etti. Türkiye'yi yasa boğan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sırasında Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturduklarını belirten Ömer Faruk Akceylan, felakette ev ve berber dükkanlarının yıkıldığını söyledi. Anne ve babasıyla aynı yıl Eskişehir'e geldiklerini anlatan Akceylan burada açtıkları berber dükkanına '17 Ağustos 99 Tıraş Salonu' adını verdiklerini belirtti.
İstiklal Mahallesi'ndeki berber dükkanına '17 Ağustos 1999 depremini unutturmayacağız' yazısını asan Ömer Faruk Akceylan, gelen müşterilerini bugün için ücretsiz tıraş ettiğini söyledi. İnsanlara deprem gerçeğini unutturmamayı amaçladığını belirten Ömer Faruk Akceylan, şöyle konuştu: 
"Depremde kendimizi dışarı zor attık. Devrilen dolap babamın kolunun kırılmasına neden oldu. Babamı tedavi ettirmek için geldiğimiz Eskişehir'e yerleştik. Esnafların ve Valiliğin de katkılarıyla berber dükkanını açtık. Depremi unutmamak ve unutturmamak için her 17 Ağustos tarihinde de müşterilerimizi ücretsiz tıraş ediyoruz."

  FOTOĞRAFLI