Ortadoğu'da yaşanan Suudi Arabistan ile İran gerginliğinin etkisiyle altın yeni yıla hızlı bir başlangıç yaptı. Altının ons fiyatı 1.078 dolara yükselirken, dolardaki artışın da etkisiyle yurt içinde altın fiyatları adeta uçtu.

ÇEYREK ALTIN 8 LİRA YÜKSELDİ

Gram altın fiyatları bugün dünkü kapanışa göre yüzde 1'in üzerinde prim yaparak 103,90 liraya çıkarken çeyrek altında 169 liraya yükseldi. Çeyrek altın 31 Aralık perşembe günü yılın son işlem gününde Kapalıçarşı'da 161 liradan satılıyordu.

ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Önceki gün Suudi Arabistan, İran ile diplomatik ilişkilerini durdurduklarını ilan etti. Ayrıca Çin'den gelen ve beklentilerin altında kalan PMI verisi ülkedeki yavaşlamanın sanılandan daha derin olabileceği algısını tekrar gündeme taşıdı. Bu gelişmeler ile küresel piyasalarda risk algısı artarken, altının onsu 1.080 dolara yükseldi, dolar/TL ise 3 haftanın en yüksek seviyesi olan 2,9920'yi gördü.

'ÇEYREK ALTINDA 174 LİRA GÖRÜLEBİLİR'

ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, asıl hikayenin dolardaki yükseliş olduğunu belirterek "Dolardaki tırmanışa paralel olarak yurt içinde gram altının da sert bir şekilde yuları yönlü gittiğini söyleyebiliriz. Bir de buna ek olarak ons fiyatlarının son dönemin dibi kabul edilen 1.050 dolardan yuları yönlü uzaklaşması da gram altını destekledi.

Ons fiyatları 1.100 dolar seviyelerine kadar devam edebilir. Eğer böyle bir hareket olursa gram altın 105 lira seviyesine kadar yükselişine tanık olabiliriz. Çeyrek altında ise 174 liraya kadar yükseliş görülebilir" dedi.