Konya Mevlana Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep birlikte olacağız ki üzerimizde oynanan senaryoları bozabilelim" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Konya'dan 2019'da yapılacak seçimlerde tüm Türkiye'ye örnek olarak, şehrimizin manevi ruhuna uygun bir netice bekliyorum. Türkiye'nin güney sınırlarından ekonomisine kadar her yerden kuşatıldığı bir dönemde, üzerimizde oynanan oyunları ancak bu şekilde bozabiliriz. Bir, iri, kardeş olacak, hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

İnşallah Konya bir çekim alanı oluşturduğuna göre dünyanın değişik yerlerinden Konya'yı ziyarete gelenler boşuna gelmiyor. Geçtiğimiz 15 yılda diğer vilayetlerimiz gibi Konya'yı da nereden nereye getirdiğimizin en güzel şahidi sizlersiniz. İnşallah hem bakanlıklarımız hem de belediyelerimiz 2023 Türkiyesi için proje üretmeye ve hayata geçirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı olarak bu konuların takipçisi olacağımı bilmenizi isterim.

Türkiye bir asra yaklaşan Cumhuriyet tarihi boyunca asla küçümsenemeyecek bir şekilde bu durumlara gelmiştir. Hataları ve eksikleri görmek farklı bir şeydir. Bunlara takılı kalmak farklı bir şeydir. Koskoca bir devlet ve medeniyet birikimimiz vardır. Vatanımız olan Anadolu'ya sıkı sıkı sarılacağız. 

KOSKOCA BİR DEVLET BİRİKİMİMİZ  VARDI

 Kazanabileceğimiz halde kaybettiklerimizin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız. Bizim yönümüz daima geleceğe dönük olmalıdır. Bununla birlikte geçmişinizi de çok iyi bilmeniz gerekir. Tek parti döneminin en büyük kötülüğü tarihimizi 1923 yılından başlatmış olmasıdır. Onun öncesinde koskoca bir devlet birikimimiz vardı. Bugün Karadeniz'den Hint Okyanusuna kadar her yerde hüsnü kabulle karşılaşıyorsak sebebi budur.

Geçtiğimiz hafta Sırbistan'a gittim ve gece geç bir saatte bizi kaşıladılar, aynı şekilde uğurladılar. Orada Novi Pazar'a gittik. Oradaki o coşku ilgi alaka unutulur gibi değildi. Neden? Yıllarca bizi bu gerçeklerden uzak tuttular. Tuna Nehrinin yamaçlarına çıktık. Oradaki Sırp vatandaşlar bizi çok farklı bir şekilde karşıladılar. Hep söylemez miydik? Tuna nehri akmam diyor... Bunlarla büyümedik mi biz?