Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi sınırları içinde bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi EK Hizmet Binası’nda meydana gelen elektrik kesintisinin ardından hastanenin jeneratörü de çalışmayınca hastalar mağdur oldu.
Çerkezköy Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nın bulunduğu çevrede, Kapaklı ana dağıtım merkezinde meydana gelen kablo arızası nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı. 04.00-10.50 saatleri arasında yaşanan elektrik kesintisi sırasında Çerkezköy Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası’nda jeneratörün de arızalanması sıkıntıya neden oldu. Jeneratörün marş dinamosunun yanmasından kaynaklandığı belirtilen sorun nedeniyle, diyaliz için ve muayene olmak için bekleyen hasta ve hasta yakınları mağdur oldu.
JENERATÖRÜN MARŞ DİNAMOSU YANDI
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan hastane yetkilileri, "Dün gece bölgemizde elektrik kesintisi oldu. TREDAŞ yetkilileri, kesintinin, olumsuz hava şartları nedeniyle iletim hatlarının kopmasından kaynaklandığını ve onarım çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Kesintinin hemen ardından jeneratörümüz devreye girdi. Fakat birkaç saat sonra marş dinamosunun yanması nedeniyle jeneratörümüz de devre dışı kaldı. Jeneratörün arıza yapan parçasını tamire yolladık. Temennimiz arızanın en kısa zamanda giderilmesidir" ifadelerini kullandı.
Hastaneye eşinin rahatsızlığı için gelen 59 yaşındaki Ünzile Şahin, yaklaşık 3 saattir beklediklerini ifade ederek, "Jeneratör bozukmuş. Rezillikten başka bir şey değil. Bir de büyükşehir olduk" diye konuştu.
50 yaşındaki Yılmaz Yücel ise "Sabah kalktık elektrik yok. Hastaneye geldik. Burada da elektrik yok. Kimse cevap veremiyor. Neymiş? Jeneratör arızalıymış. Böyle bir şey var mı? Bu kadar millet böyle bekliyor. Bir şey dediğin zaman da azarlıyorlar" ifadelerini kullandı.
Bir diğer hasta yakını 49 yaşındaki Nazmi Çalıkıran ise "Hastanenin jeneratörü arıza yapar mı, mazotu biter mi? Kabul edilebilir bir şey değil bu. Yedek jeneratör de bulunması gereklidir. Hangi çağdayız?" dedi.