Teknolojiyi yakından takip eden ve kendini sürekli olarak yenileyen Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (Kırklareli ADSM) 20 yeni dokunmatik bilgisayar alarak hem hastaların hem de hekimlerin kullanımına sundu. Hastanede tedavi gören çocuk hastalar, aynı anda çizgi film izliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Kırklareli Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hüseyin Topçuoğlu, “Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde, Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun, zamanında, doğru ve memnun edici, her geçen gün daha da kaliteli ağız ve diş sağlığı hizmeti sunulmaktadır. Merkezimiz, ağız ve diş sağlığı konusunda uluslararası standartlara uygun, güvenilir hizmet sunan, sürekli kendini geliştiren yenilikçi, personeli ile tercih edilen ve memnuniyet veren, saygın bir kurum olmaya devam etmektedir. Merkezimizdeki 20 adet ünite monte edilmek üzere bilgisayar alınmıştır. Almış olduğumuz bu bilgisayarlar ile hem hastalarımızın hem de diş hekimlerimizin memnuniyetini arttırmayı hedeflemekteyiz. Diş hekimlerimiz tedavi sırasında hastanın röntgenini hasta başından kalkmadan görebilmekte, reçetesini yazabilmekte ve yapmış olduğu tedavileri sisteme işleyebilmektedir. Böylece hasta başından ayrılmadan hastalarla ilgili tüm işlemler gerçekleştirilmektedir.

Başhekim Topcuoğlu, çocukların korkularını önlemek amacıyla çalışma başlattıklarını da ifade ederek, "Özellikle çocuk hastalarımızın tedavi sırasında ekranlardan izledikleri çizgi film ve animasyonlarla diş tedavisine uyumları artmaktadır. Çocuklarımızda yaygın olarak görülen diş hekimi korkusunun da yenilmesine büyük katkı sağlayan dokunmatik bilgisayarlar, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi diş hekimleri ve hastalarımıza hayırlı olsun” dedi.