Arakanlı Müslümanlar'ın terk ettiği bölgenin kuzeyindeki Gawdu Zara köyü ateşe verildi. Arakanlılar'a ait her şeyin kül olduğu yangında yanan çok sayıda İslami kitap parçaları görüldü. Kur'an-ı Kerim'den ayetlerin olduğu sayfalar yerlere dağılmıştı.

Naf Nehri'nden Bangladeş'e kaçmaya çalışan geçmeye çalışan arakanlı Müslümanların bindiği iki tekne Sabah saatlerinde alabora oldu. 

Her bir teknede 20-25 kişinin olduğunu tahmin ediliyor. Şu an için biri bebek 11 cansız bedene Bengal Körfezi kıyısında ulaşıldı. 

Diğer taraftan Myanmar ordusu Arakanlıların köylerini yakıp yıkıyor. Arakanlı Mğslğmanlar'ın terkettiği Gawdu Zara köyü küle döndü. Etrafta Kur'an-ı Kerim ayetleri yerlerde uçuşuyor.

Myanmar ordusunun silahlı militanlarla mücadele gerekçesiyle Arakan eyaletinde devam eden saldırılarında 25 Ağustos'tan bu yana çok sayıda Arakanlı Müslüman hayatını kaybetti. 

Çatışmalarda en az 400 Arakanlı'nın öldürüldüğü bellirtiliyor. Ancak kimi kaynaklara göre ölü sayısı binden fazla. 

Myanmar yönetimi ülkeye  basın mansubu ya da Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Örgütü'nden temsilcilerin girmesine izin vermiyor. Bu sebeple herçek kayıp tam olarak bilinmiyor. 

Saldırılarda hedef alınan 60'tan fazla köy yakılıp yıkıldı. 

BM, şu ana kadar 146 binden fazla Arakanlı Müslüman'ın Bangladeş'e  geçtiğini bildiriyor ancak on binlercesinin sınır bölgesindeki bekleyişi de sürüyor.

Kaynak:Milliyet