AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milli Savunma Bakanlığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 4 ayrı tedarik bölgesinde kuru kayısı alımını gerçekleştireceğini açıkladı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kuru kayısının resmi kurum ve kuruluşlar tarafından da tüketilmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiğini bildirerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından askeri birliklerin ihtiyacı olan kuru kayısı alımı için 29 Haziran 2015 tarihinde ihale yapıldığını belirtti.
Çalık, kuru kayısı alımının Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Adana, Ankara, Erzurum ve İzmir Tedarik Bölge Başkanlıklarınca gerçekleştirildiğini söyleyerek, her bölgeye kuru kayısı alımının yapılacağını kaydetti. Çalık, “Kuru kayısının tüketimi konusunda hassasiyet gösteren başta Sayın Başbakanımıza, Milli Savunma Bakanımız ve yeni TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz’a, Genelkurmay Başkanımız Sayın Necdet Özel’e ve Kara Kuvvetleri Komutanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.