BODRUM'da bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde sahne alan, hepsi kardeş yedi İspanyol dansçıdan oluşan Los Vivancos grubu, performanslarıyla büyük beğeni topladı.
Uluslararası Bale Festivali'nin sahne alan İspanyol yedi kardeş dansçıdan oluşan Los Vivancos grubu, 'Aeternum' ve '7 Hermanos' adlı gösterileriyle Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde keyifli dakikalar yaşattı. İlginç kostüm ve yöresel müzik aletleri eşliğinde sahne alan Elias, Josue, Cnisto, Aoran, İsrael, Judah ve Jasua kardeşler kendilerine hayran bıraktı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orhan, şarkıcı Yonca Evcimik ve Zeyno Gönenç'in de aralarında bulunduğu yaklaşık üç bin sanatsever gösteriyi izledi. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda grubun gözlerini bağlayarak yaptığı uzak doğu dövüş sanatının bir parçası olan sopalı dans gösterisi, heyecanla izlendi. 30 ülkede sergilenen ve yaklaşık 1 milyon 500 bin kişinin izlediği gösteride; Budapeşte Senfoni Orkestrası'na ait kaydedilen senfonik müzikler izleyici coşturdu.
Gösterinin sonunda seyircinin dakikalarca alkışlamasına toplu halde "Bir Daha Bir Daha" diye karşılık veren İspanyol grup, izleyici arasına karıştı. Yoğun alkışın dinmemesi üzerine İspanyol grup, gösterinin bitmesine rağmen üç dans gösterisi daha sergiledi.
Grubun lideri Josua Sayos, "Bodrum'da üçüncü kez gösteri için sahne aldık. Bu tatil kentinde seyirciye her seferinde daha fazla tutkun oluyoruz, saygı duyuyoruz. Sanatseverlerin bize verdiği enerji ile zamanın nasıl geçtiğini anlayamadık. Önümüzdeki yıllarda yine bu festivalde yer almayı çok isteriz" dedi.
Bodrum Bale Festivali, Los Vivancos grubunun bu akşam tekrar sahne alacağı son gösteriyle sona erecek.

FOTOĞRAF