Adıyaman Barosu Kadın Komisyon Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Münasebetiyle Adıyaman Adliyesinde çalışan kadınların kadınlar günü kutlanarak, kadınlara karanfil takdimi yapıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Adıyaman Barosu Kadın Komisyon Başkanı Av. Zeynep Saya ve adliyede görev yapan kadın çalışanlar katıldı. Adıyaman Barosu Toplantı Salonunda bir araya gelen adliye kadın çalışanlar, sıcak bir sohbet havasında kadınlar gününü kutladılar. Adıyaman Barosu Kadın Komisyon Başkanı Av. Zeynep Saya tarafından adliyede görev yapan kadın çalışanlara karanfil takdimi yapılarak ikramlarda bulunuldu.
Bir konuşma yapan Adıyaman Barosu Kadın Komisyon Başkanı Av. Zeynep Saya, “Kadını özgür olmayan bir toplumun kendisi de özgür olamaz. Sistem iteat ve biat eden kadın istiyor. Evlerde devamlı temizlik yapmamıza rağmen siyaset alanında ise mümkün mertebe suya sabuna dokunmayan, ele avuca sığan kadınlar isteniyor. Kadın kuruluşlarının zorlamaları ile kerhen ve sistemle barışık kalacak kadın adaylar öne çıkartılıp adeta yasak savılıyor. 2015 yılı kadın cinayetleri ile mücadele yılı ilan edilsin. Siyaset alanında mutfaklardan çıkıp kürsülerde yerimizi alma zamanı çoktan gelmiştir. Hem yerel de hem de Türkiye genelinde siyasi partilerin biz kadınlara ilişkin söylemlerinde ne kadar samimi olup olmadıklarını önümüzdeki Genel Seçimler gösterecektir, bu seçim tüm siyasi partiler için bir sınavdır.
Biz umutlu olmak istiyoruz. Çünkü umudun bittiği yerde yaşamında bittiğini biliyoruz. Temsilde adalet istiyoruz. Tüm siyasi partileri, seçmenin yarısından fazlasının kadın olduğunu gözeterek temsilde adaleti sağlamaya davet ediyoruz. Yıllardır verdiğimiz mücadele ile adalet dilenmiyoruz, adalet için direniyoruz. Bizler dünü değiştiremeyiz. Ama erkeği ile kadını ile hep birlikte geleceği iyileştirebiliriz. Yıllardır kadın mücadelesi veren ve temsilde adalet için direnen, iteat ve biat etmeyen, her konuda suya sabuna dokunduğumuz gibi temiz siyaset talep eden ve ön seçimleri kaybeden bir kadın olarak, diyorum ki kadının kaybettiği yerde aslında toplum kaybeder” dedi.