HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi’nde, 17 Ekim'de Dağlıca'da bölücü terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda yaralanan Özel Kuvvetler Komutanlığı İstihkam Kıdemli Çavuş 24 yaşındaki Uğur Sezer, GATA'da taburcu olmasının ardından Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki baba ocağında gözyaşlarıyla karşılandı.
Ankara'dan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait özel otomobil ile gelen 3 yıllık asker İstihkam Kıdemli Çavuş Uğur Sezgin'i, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Merkez Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Bülent Oral ve Deniz Tabip Yarbay İhsan Büyükuysal karşıladı. Askeri konvoy eşliğinde Ketenciler Köyü'ne gelen Sezer, babası Ahmet, annesi Şerife, babaannesi Altın Sezer ve yakınları tarafından karşılandı. Buluşma anında gözyaşları sel oldu.
Uğur Sezer, ağlayan babasını sarılarak, "Senin gururlanman lazım. Bugün ailelerinin yanında olamayan arkadaşlarımız var. Komutanlarımız var. Onları düşün. Senin, böyle yapmaman lazım" diyerek teselli etti.
Uğur Sezer, biran önce iyileşerek birliğine yeniden dönmek isteğini belirterek, "Orada olmak her baba yiğidin harcı değil. Biz Türk askeriyiz. Bizim görevimiz bu. 'Her şey Vatan için' diyerek bu yola baş koyduk. Biz oradayız. Çünkü burada arkada bıraktığımız ağabeylerimiz ablalarımız, yakınlarımız. Her şey vatan için bunu biliyoruz. Biz sizin için oradayız. Vatan sağolsun" dedi.
Bekar olan Uğur Sezer'in ayak topuğunun kırık olduğu ve tedavisinin de devam edeceği belirtildi. Operasyonda 2 astsubay ve 1 asker şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı.

FOTOĞRAFLI