Kulanım yaşı 12’ye kadar düşen uyuşturucu illetinden gençlerin uzak durması amacıyla Isparta Ülkü Ocakları tarafından kampanya başlatıldı. Ülkü Ocakları kampanya boyunca eğitim çalışmaları yapacak, uyuşturucu konusunda afiş ve broşürler dağıtılarak, farkındalık oluşturulacak.
“UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 12’YE KADAR DÜŞTÜ”
Tarih boyunca Türk milletinin değişik dönemlerde değişik coğrafyalarda farklı sosyal yapılar içinde yer alsa da aile yapısını günümüze kadar taşıdığına dikkat çeken Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, "Türk töresinde aile, ülke, devlet ve millet kavramları birbiriyle bütünleşmiş durumdadır. Aile fert ile toplum arasındaki temel köprüdür. Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye, uyuşturucudan ölüm yaşının 14’e ve uyuşturucu tedavisi gören en küçük bağımlığının yaşının 13’e düşmesi durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Geleceğimizin ümidi gençlerimizi tuzağa düşüren ve ümitlerimizi azaltan uyuşturucu, dünya ekonomisinde de kara para akışına neden olmaktadır” dedi.
“TÜRKİYE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞINDA GEÇİŞ ÜLKESİ”
Türkiye’nin uluslararası uyuşturucu kaçakçılığında geçiş ülkesi olmasının yanında son yıllarda kullanımının da arttığı bir ülke olarak ön plana çıktığını ifade eden Isparta Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz, Terör örgütü PKK’nın finansmanının büyük bir kısmını kaçakçılık ve uyuşturucu ticaretinden elde ettiğini söyledi. Akif Çapraz, “Terör örgütü uyuşturucu ticaretini kendi sempatizanlarının işlettikleri alkollü eğlence mekanlarında yapmaktadırlar. Böylece hem milletimizi zehirlemektedirler hem de PKK’ya dolaylı olarak destek vermektedirler. Her bir genç kardeşimizin en büyük koruyucusu ailedir. Sağlıklı aile, sağlıklı gençlik, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek demektir" diye konuştu.
Çapraz, bu anlamda uyuşturucudan gençleri uzak tutmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Uyuşturucuya Hayır kampanyası başlattıklarını belirterek, bu kapsamda eğitim çalışmaları ve çeşitli faaliyetler yapılacağını sözlerine ekledi.