Olay, Talas İlçesi Ali Dağı arkasındaki bir mağarada 7 Mayıs 2014 tarihinde meydana geldi. Çelik, nişanlısı ile arasını bozmakla suçladığı sevgilisi M.Y. ile işyerinde buluştuktan sonra silah tehdidiyle otomobiline bindirerek mağaraya götürdü. Mağarada, Çelik, iddiaya göre sevgilisiyle zorla cinsel ilişkiye girdi. Çelik, "Benim görüştüğüm her bayan üzerinde bir izim vardır, senin üzerinde de bir izim olsun” diyerek elindeki sigarasını M.Y.’nin koluna söndürdü.  M.Y., olaydan 1 gün sonra polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Kenan Çelik, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki bugünkü karar duruşmasında M.Y. ve tutuksuz yargılanan Kenan Çelik hazır bulundu. Çelik, "M.Y. ile 6 aydır sevgiliyiz. Kızın vücudunda sigara söndürmedim. İkimiz isteyerek ilişkiye girdik. Suçsuzum, beraatımı talep ediyorum" dedi. 
 
Mahkeme heyeti, Kenan Çelik’e, 'Silahla Tehdit’ suçundan 2 yıl hapis, 'Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ suçundan 6 yıl hapis, 'Cinsel Saldırı’ suçundan 10.5 yıl hapis ve 'Hakaret’ suçundan da 1 yıl hapis cezası verdi