Diyarbakır'ın Sur ilçesi Lalabey mahallesinin bulunduğu ara sokaklarda toplanan yüzü maskeli, PKK'nın şehir yapılanması YDG-H üyesi grup ellerine aldıkları kazma, kürek ve beton delici makineyle hendek kazdı.

BÖLGEYE POLİS SEVK EDİLDİ

Yaşanan olay üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ara sokaklara giren polis ekiplerine bu kez silahla ateş açan gruba polisin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Yaşanan silahlı çatışmada ölen yada yaralanan olmazken polis ekipleri yüzü maskeli ve silahlı grubun dağılması için sokak aralarına gaz bombası atarak dağıttı. Bir anda elektriklerin kesildiği Sur ilçesindeki ara sokaklarda polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldılar.

ŞAHISLARIN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Müdahale sonrası maskeli göstericiler ara sokaklarda izlerini kaybettirirken yaşanan olay anı ise bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin bekleyişi gecenin ilerleyen saatlerinde de sürerken kaçan şahısların yakalanması için de operasyon başlatıldı.

"ANASININ ETEĞİNİ GİYİP POLİSE SALDIRAN ŞEREFSİZLER"

MHP önceki günlerde başlayan 'şerefsiz' polemiğiyle ilgili bir yazılı açıklama yapmış ve "MHP şerefsize şerefsiz der" gibi ifadeler kullanmıştı. MHP'nin açıklamasında etek giyen PKK'lılar için de şu sözler yer almıştı:

"Selo bilmelisin ki; 46 yıllık şerefli mazisiyle MHP şerefsize şerefsiz, namussuza namussuz der. Dağdaki teröriste terörist diyemeyenlere şerefli mi diyecektik? Anasının eteğini giyip sokakta polis taşlayanlar kendilerini şerefli mi saymaktadır?"