Cumhurbaşkanlığı, Aşure Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 il 14 camide aşure dağıtımı yaptı. Cumhurbaşkanlığı’nın aşure programı Erzincan’da Kırklar Camii’nde Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşleri Başkanı Mahmut Kazan’ın da katılımı ile icra edildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşleri Başkanı Mahmut Kazan ve Erzincan İl Protokolü ilk olarak Erzincan Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi’nde organize edilen aşure programına katıldılar. Burada 8 Bin kişilik aşure hazırlandı vatandaşlara ikram edildi.

Cumhuriyet Mahallesi Cem Evi programının ardından, öğle namazına müteakip Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından Erzincan Kırklar Camisi’nde aşure dağıtımı gerçekleştirildi. Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşleri Başkanı Mahmut Kazan tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Vali Ali Arslantaş burada yaptığı açıklamasında ; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 13 il 14 camide aşure dağıtımı yapılıyor. Erzincan’ımızda da Kırklar Camisi’nde bu programı icra ediyoruz. Hem mutlulukların hem hüzünlerin bir arya geldiği bir gün. Bu programımızın ardından Cumhuriyet Meydan’ımızda daha geniş kapsamlı aşure dağıtımımız olacak” diyerek Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşleri Başkanı Mahmut Kazan ile birlikte vatandaşlara aşure ikram etti.

Düzenlenen aşure dağıtım programına Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Cumhurbaşkanlığı İdari ve Mali İşler Başkanı Mahmut Kazan, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı M. Cavit Şireci, CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.