1 Mayıs eylemleri sırasında bıçaklanarak yaralanan Özgür Altunbilek’in annesi Gülcan Altunbilek, oğlunun hayati tehlikesinin sürdüğünü söyledi.
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen Altunbilek’in annesi Gülcan Altunbilek oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi aldı. Oğlu ile görüştüğünü ifade eden anne Altunbilek, “Oğlumla konuşabiliyorum ama tam kendinde değil” dedi.
Olay hakkında fazla bilgisi olmadığını söyleyen anne Altunbilek,“Otopark diye duydum ama gerçek mi değil mi bilmiyorum. Doktor ‘hayati tehlikesi sürüyor’ dedi, bekliyoruz” diye konuştu.
CHP İstanbul milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de Altunbilek’i hastanede ziyaret etti. Altunbilek’in şuurunun açık olduğunu ve konuştuklarını söyleyen Öğüt, “Elinden ve karnından bıçaklanmış. Elinde tendon kesiği var. Karnı dikilmiş ama içeride bir şey olup olmadığını anlamak için gözetim altında tutacaklar” dedi.
Olayın nasıl olduğuna ilişkin konuşan Öğüt, “Gaz müdahalesi sonrasında bir otoparka sığınmışlar. Otoparkçı bıçakla saldırmış. Yapan da belli bir adam, ne olduğuna bakacağız” şeklinde konuştu.