Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2015 yılının daha iyi bir yıl olmasını beklediklerini ifade ederek, ‘’Hedeflerimize ulaşmak için dün olduğu gibi bugün de elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz’’ dedi.
Konukoğlu, yayımladığımesajında, bir yılı daha geride bırakırken 2015’i yeni umutlarla karşıladıklarını ifade ederek, yeni yılın ülkemiz ve Gaziantep adına daha güzel gelişmelerle geçmesini, tüm dünyaya barış, huzur ve ekonomik refah getirmesini diledi.
2014 yılında küresel ekonomide yaşanan gelişmelere, çevre ve komşu ülkelerdeki iç karışıklıklara dikkati çeken Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin kendi dinamikleriyle başarılı bir şekilde yoluna devam etmeye çalışsa da dünyada yaşanan gelişmelerden olumsuz etkilenebildiğini belirtti.
Önümüzdeki dönemde yüksek enflasyon, işsizlik, düşük büyüme, bölge ülkelerde devam eden sorunların üzerinde durulması gereken riskler olduğunubildiren Konukoğlu, açıklananÖncelikli Dönüşüm Programları ile ekonominin, gündemin ilk sıralarında yer alacağı konusunda kararlılığın gösterildiğini vurguladı.
Konukoğlu, Türkiye’nin ekonomik dengelerinin sağlam olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
‘’2014’te büyüme rakamları beklentilerimizin altında kalacak olsa da önümüzdeki yıl daha yüksek olacağına inanıyoruz. Tedbirli iyimserlik içindeyiz. Temennimiz 2015’in, 2014 yılından daha başarılı ve daha iyi bir yıl olmasıdır. Türkiye ekonomisinin potansiyeline güveniyoruz. Yeter ki, yüksek katma değerli üretim ve ihracata dayalı sanayi hamlesini bir an önce hayata geçirelim. Ve yapısal reformlara hız vererek, büyüme rakamlarını yeniden yukarılara çekelim. Genel seçimlerin de Türkiye açısından bir risk oluşturacağını düşünmüyoruz. Siyasi ve ekonomik istikrar devam edecektir.’’
‘’YENİ FIRSATLARA ODAKLANACAĞIZ’’
Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden birisi olan Gaziantep’in, büyümesini sürdürdüğünü ifade eden Konukoğlu, 2014 yılında işadamlarının yaşanan tüm zorluklara rağmen işine dört elle sarılarak, üretimini, istihdamını ve ihracatını artırmayı başardığına işaret etti.
GSO Başkanı Konukoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:
‘’Gaziantep’in, 2015 yılında büyüme hızını ve ihracat gücünü artıracağına inanıyoruz. Yeni yılda yeni fırsatlara odaklanacağız. Gaziantepli işadamları olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılı hedeflerine ulaşmak için dün olduğu gibi bugünde elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Daha fazla yatırım yaparak, daha fazla istihdam sağlayarak ve daha fazla ihracat yaparak Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden birisi olmamisyonumuzu sürdüreceğiz.’’