Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUMda etkili olan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köy ve mezralarda mahsur kalan hastalara 112 Acil Servis ekipleri havadan ve karadan ulaşıyor.
Kar kalınlığının çevre köylerde 2-3 metreye kadar ulaşması özellikle hastaları olumsuz yönde etkiledi. Yolların kar ve fırtınadan kapalı olması nedeniyle 112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyenlerin imdadına ekipler, havadan veya karadan ulaşmaya çalışıyor. Geçit vermeyen bazı yolları snowtrack (karüstü araç) veya paletli ambulansla aşarak köye ulaşan sağlık ekipleri, hastaya ilk müdahaleyi evinde yaptıktan sonra geldikleri araca bindirerek hastaneye götürüyor. Bölgede 5 paletli, 2 de snowtrackla 24 saat görev yaptıklarını ifade eden 112 Acil Servis Başhekimi Gürsel Bedir, "Yolu kapalı köylerimize tüm imkanlarımızı kullanarak kısa sürede ulaşıyoruz. Ulaşamadığımız hiçbir vaka yok. Bu yıl karakışa fena yakalandık. Yeni yıldan itibaren çoğu gebe toplam 27 vakayı paletli veya snowtrackla, altı tanede hava ambulansı ile alıp hastanelere götürdük" dedi.
Köy yollarında kara saplanan sağlık ekibinin aracını zaman zaman halatla bağlayarak hem çekip hem de yolu açan snowtrack sürücüleri köye ulaştıklarında sağlık görevlileri ilk yardım çantalarını alıp koşarak hastanın yanına ulaşırken adeta zamanla yarışıyor.

FOTOĞRAFLI