Düzenlediği farklı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Kula 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen İlkokulu tarafından hayata geçirilen ’Askıda kitap’ projesi öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü. Proje için hazırlanan kitaplıkta, öğrenci, öğretmen ve veliler için farklı bölümler ve kitaplar bulunurken, projeyle öğrencilerin farklı kitaplara ulaşabilmeleri ve okuma alışkanlığı kazanmaları amaçlanıyor.
Değerler Eğitimi Projesi kapsamında her ay belirlenen temalara uygun olarak yeni bir proje üreten 4 Eylül Ahmet Sabahat Özmen İlkokulu Rehberlik Servisinin belirlediği ’Çalışkanlık’ temasına uygun olarak ’Askıda Kitap Projesi’ni hayata geçirdi. Proje için bir hazırlanan ’Al götür, oku getir’ kitaplığında Veli Köşesi, Öğretmen Köşesi ve Öğrenci Köşesi oluşturularak bu bölümlere uygun kitaplar yerleştirildi. Ayrıca gönüllü öğrencilerin getirdiği kitaplar da raflardaki yerini alırken, Okul Müdürü Enver Ay, proje ile öğrencilerin farklı kitaplara ulaşabilmesini sağlamayı, okuma oranını artırmayı ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Askıda Kitap Projesinde öğrencilerin kitaplıktan aldıkları kitapları birkaç gün içinde okuyarak tekrar geri getirip kitaplığa bıraktıklarını anlatan Ay, projenin sadece öğrenciler tarafından değil, veliler tarafından da büyük ilgi gördüğünü ve okullarındaki bu tür yeniliklere yenilerini eklemeyi amaçladıklarını anlattı.