Ordu’nun İkizce ilçesinde faaliyet gösteren KOBİ’lere ve girişimcilere yönelik KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
KOSGEB Ordu Müdürü Sinan Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda; KOSGEB’in sağlamış olduğu Genel Destek Programı, İşbirliği Güçbirliği Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı, Girişimcilik Destek Programı, Tematik Destek Programı ve Gelişen İşletmeler Piyasası Destek Programları içerisinde İkizce esnaf ve girişimcilerin yararlanabileceği hibe destekler hakkında katılımcılara ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Sayın Şahin’in yaptığı konuşmada, “Rekabet her sektörde ve her işletme var. Rekabet için ya sermaye olarak güçlü olacaksınız yada farklı olacaksınız yani yapılmayanı yapacaksınız. Bu iki şartı bireysel olarak İkizce işletmelerimizin göstermesi çok zor. Çözüm nedir? İşbilirği-güçbirliği yapmak. Yani; emeği, sermayeyi, tecrübeyi ve pazarı birleştirerek maliyetleri minimize etmek. İşte ifade edilen sektörel birlikteliği sağlamak için KOSGEB 300 bin TL hibe 700 bin TL faizsiz kredi desteği sizleri bekliyor” dedi.
Toplantı karşılık soru/cevap ve kısa vadede girişimciliğin İkizce’de canlandırılması için yapılması gereken çalışmalar belirlenerek sona erdi.