Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde yapılan İstiklal Marşı’nı Şiir olarak okuma yarışmasında dereceye girenler belli oldu.
Ana Okulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler kategorilerinde yapılan yarışmaların finali Aydın Efeler Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapıldı. İlçe birincilerinin katıldığı final yarışmasında liselerde Nazilli Atatürk Anadolu Lisesi’nden Feyza İşcanlı birinci, Bozdoğan Anadolu Lisesi’nden Ayçin Arslan ikinci olurken Koçarlı Anadolu Lisesi’nden Ayşegül Saçlı üçüncülüğü aldı.
Heyecan ve duygunun hakim olduğu günde öğrenciler özgünlük, şiirin ruhuna uygunluk, ezber gücü, beden dili, diksiyon, vurgu, tonlama, Türkçeyi doğru kullanma, fon müziği ve görsel efekt gibi ölçeklerle değerlendirildi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla yapılan yarışmayla öğrencilerin Türk dilinin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymaları, geçmiş ile gelecek arasında tarihi, milli ve manevi köprü kurabilmeleri, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmeleri amaçlandı.