Samsun'da aktar işletmecisi Talha Çalık, pandemi nedeniyle dezenfektan etkisi gösteren lavanta sabununa, talebin arttığını söyledi

Samsun'da pandemi sürecinde sabun satışlarında ciddi oranda artış yaşandığındığını ifade eden aktar işletmecisi Talha Çalık, vatandaşların dezenfektan etkisi gösteren lavanta sabunu başta olmak üzere, limon, adaçayı ve aloe vera sabununa ilgi gösterdiğini belirtti.

GÖZLE GÖRÜLÜR ARTIŞ

Koronavirüsün hızla yayılmasıyla birlikte vatandaşın hijyen konusuna özen gösterdiğini ve bu dönemde dezenfektan ile sabun satışının arttığını ifade eden Çalık, " Vatandaşlar en çok lavanta sabununa rağbet ediyor. Fakat sabun satışları, dezenfektanların önüne geçemedi. Ama satış konusunda gözle görülür artış yaşandı. Satılan sabunlarımız arasında daha çok dezenfektan olarak etkisini gösteren lavanta sabunu, bu dönem epey revaçta. Onun dışında limon sabunu, adaçayı sabunu ve aloe vera sabunu pandemi sürecinden sonra satışının fazla olduğu sabunlar arasında yer aldı''diye konuştu.

ESNAF CEBİNDEN KISTI

Sabun fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmadığını hatta maaliyetlerin artışını vatandaşa yansıtmadıklarını belirten Çalık, "Maaliyetler yükselince kar marjları azaldı. Üretim maaliyetleri arttı. Fiyat artışını vatandaşa yansıtmamak için de biz kendi cebimizden kısıyoruz'' dedi.